maandag 5 mei 2008

Dag 1: De binnenstad, het Rabot en de Leie


Snel nog een kort verslagje van deze eerste stadsklassendag want we zijn erg moe en willen snel gaan rusten om er morgen opnieuw tegen aan te kunnen.

Deze morgen zijn we gestart met een heksenwandeling in het Gravensteen. We leerden over kruiden maar zagen ook leuke plekjes in de stad. Uiteindelijk konden we de heks oproepen en dronk iedereen van de toverdrank. Blauwe tongen waren het gevolg.

Daarna tijd om te picknicken op het Lieveplein in de stralende zon. Vlakbij in de jeugdherberg konden we ons installeren op de kamers. Kamers van 4, 5 en 6 personen met stapelbedden en douches op de kamers!!

Na het installeren de tram op om het gerechtsgebouw te ontdekken. Een spliksplinternieuw gebouw waar we heel even een rechtzaak konden volgen en alles leerden over de advocaten en de verschillende rechtbanken.

Vlakbij het gerechtsgebouw gingen we na de ernst van het justitiepaleis naar 'De Site'. Dat is een nieuw groot park op de plaats waar vroeger een fabriek stond. Ze gaan er binnen een paar jaar wel 5OO huizen op bouwen maar voorlopig staat het leeg. Dus was dat ideaal om het voorlopig te gebruiken voor de buurtbewoners van het dichtbevolkte Rabot. Er is vanalles te vinden zoals: volkstuintjes, een grote zandbak, een buurtbarbecue, een groot kippenpark met konijnen, cavia's, kippen en eenden en een verkeerspark. We fietsten er en speelden voetbal tegen een ploegje uit de buurt.

De spaghetti in de jeugdherberg was daarachter meer dan welkom. En ook nodig om energie op te doen voor de avondactiviteit: met een grote kano op het water de stad doorkruisen. Eerst de jongens, daarna de meisjes. Een super afsluiter van een drukke en warme dag.

Op naar morgen voor meer belevenissen!

Hieronder vind je een paar foto's van vandaag in het album van onze stadsklas:

4 opmerkingen:

Maya , Elouise , Romy zei

HERE WE COME AGAIN !! [ i hope so !!]

Jarne, Mathias en Syme zei

Het was super leuk!!! We hebben ons mega goed geamuseerd, vooral het kano varen was héél leuk dit is zeker voor herhaling vatbaar!

PS: IEDEREEN MOET DIT DOEN!!!

Anoniem zei

toen we aankwamen begonnen we met een heksentoer(supercool) maar de rozemarijn stinkt we konden niet slapen van de stank en s'avonds lag iedereen te snurken behalve wij we konden daar ook niet van slapen wat een boeltje de ochtend brak snel aan en toen vielen wij pas in slaap(want iedereen was wakker dus snurkten ze niet meer) ook de juffen snurkten en zij nog het meest ik kon het horen tot beneden maar al bij al was hettoch leuk

Anoniem zei

het was SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER SUPER cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS: dat moeten we nog een keer doen!!!