maandag 18 mei 2009

West-Vleteren: onze eerste dag!


Vanmorgen moesten we al vroeg uit de veren, want om 7.07u vertrok de trein uit Poperinge. Met enkele nerveuze kinderen en juffen, vertrokken we richting Gent.
Toen we uit het station kwamen, stond Frederik van het STAM ons al op te wachten. We brachten onze bagage naar de jeugdherberg en begonnen onmiddellijk aan een mini-tour door de stad Gent. Een heel enthousiaste mevrouw (met een roze bril aan) en een andere enthousiaste mevrouw van 70 die nog maar 40 lijkt, vertelden ons over enkele bezienswaardigheden van de stad, zoals de mammelokker, Het Lam Gods, de pietjesbak, de klokke Roeland, …
’s Middags picknickten we op de Korenlei.
De jeugdherberg is reuze. De leerlingen moesten zelf hun bed maken en … moeten die lakens nu onderaan, bovenaan, waar steken we die dekens??? Een geluk dat er nog een paar juffen dit lakentijdperk gekend hebben.
In de namiddag, maakten we met heel wat beroepen kennis in het beroepenhuis. We mochten van alles maken en uitproberen, dat was tof.
Als avondeten was er worst met appelmoes, heerlijk!
En toen volgde het hoogtepunt van de dag, namelijk kano varen op de Maas, of was het nu de Leie. Wel jammer dat het in de gietende regen moest gebeuren voor sommigen. Maar op zijn Gents gezegd, vréé plezant!

In het foto-album hieronder vind je enkele foto's van vandaag:

VGB West-Vleteren

3 opmerkingen:

Cathy zei

Als bezorgde ouder is het toch steeds spannend eens te kunnen piepen op deze site en te kijken naar de foto's.
Het ziet er mega- vréé gezellig en wijs uit.
Geniet maar van de interessante stadsklassen.
Groetjes vanuit Vleteren...Cathy

seppe zei

twas supercool stadsklassen ik

Steffiee zei

Het was super tof de stadsklassen,!!