vrijdag 5 juni 2009

De Ark Maldegem: Dag 3Vandaag worden we wakker en zien we jammer genoeg regendruppels. Na een stevig ontbijt zijn we opnieuw klaar om op pad te gaan.

Klas 5A gaat nu op zoek naar tags, pieces en stencils in het centrum van de stad. De leerlingen zijn verwonderd over enkele prachtige graffitiwerken.

Klas 5B en 5C gaan vandaag op multiculturele uitstap naar de moskee. Zij leerden daar iets meer over de islam. Daarna konden ze in het buurthuis ook Marokkaanse thee proeven en experimenteren met henna.

Klas 5D was aan de beurt om radio te maken bij radio ‘Urgent’. Ze gingen als echte reporters aan de slag.

Na de koude lunch in de jeugdherberg begonnen we aan onze laatste uitstap. We trokken als ridders en jonkvrouwen met de hele groep naar het Gravensteen om ondergedompeld te worden in het middeleeuwse leven.

Als afsluiter werden we nog getrakteerd op een lekker ijsje. Gelukkig was op dat moment de zon alweer van de partij. We hebben genoten van onze driedaagse cultuurklassen, maar gaan nu moe en voldaan richting Maldegem.

We bedanken hierbij graag iedereen die ons via de website gevolgd heeft tijdens ons verblijf. De kinderen vonden het heel leuk om berichten te ontvangen van het thuisfront, we hebben opnieuw het record verbroken wat betreft het aantal reacties. Langs deze weg willen we ook nog eens Frederik bedanken voor het organiseren en in goede banen leiden, want met zo’n grote groep is dit niet altijd evident. Hopelijk tot volgend jaar.

Groetjes van de leerkrachten en leerlingen van de Ark

Nieuwe foto's van vandaag vind je in het foto-album bij dag 1

7 opmerkingen:

Anoniem zei

dank U wel leerkrachten voor de leuke driedaagse

Emmely 5D

Anoniem zei

Ik vond het heel leuk en heb veel bijgeleerd. Bedankt meester en juffen voor de toffe dagen.

Gaƫtan 5D

Anoniem zei

dank u voor deze prachtige dagen
op stadsklassen.

PS:dit is later verstuurd voor de leerkrachten


Liesbet 5D

Anoniem zei

bedankt voor de 3 hele mooie dagen ik heb me goed geamuseerd hopelijk is het net zo leuk op bosklassen maar ik vind het wel jammer van annelies


ps.dit is voor de leerkrachten

groetjes Astrid uit 5a

Anoniem zei

dankjewel het was heel leuk!

groetjes tallin uit 5C

Anoniem zei

Ook de kinderen zijn bedankt voor hun enthousiasme en medewerking! Jullie waren een toffe groep om mee op pad te gaan. Wij zijn erg tevreden! Rust nu maar lekker uit en tot maandag!

juf Carmen

Julie De Bie zei

Ik vond het super leuk!
En ik heb heel veel bijgeleerd over Gent!Merci leerkrachten voor deze fantastiche driedaagse!
Het waren hele toffe activiteiten!
Ik ben benieuwd of het volgend jaar ook zo tof zal zijn op de bosklassen...
Ik vond het jammer dat Annelies niet mee kon door haar voet!

julie de bie uit 5A