dinsdag 3 mei 2011

VBS De Kameleon: onze tweede dag!


Vandaag was het opnieuw een heel drukke maar toffe dag.
Na het ontbijt in de jeugdherberg mochten we de tram nemen. Die bracht ons naar een Moskee in de rand van Gent. Dit is zoals een kerk waar men de Islam als godsdienst heeft. Een Algerijnse mevrouw heeft ons wegwijs gebracht in deze gebedsplaats. We moesten onze schoenen uit doen en kregen o.a. te horen dat elke moslim 5 keer per dag richting Mekka moet bidden. Daarna hebben we thee gedronken en een tatoo gezet van henna. Geen paniek daar thuis, dit blijft maar even staan!
’s Middags hebben we ons lunchpakket opgegeten in het Citadelpark. Na eventjes ravotten moesten we ons stil houden want we gingen het Museum voor Schone Kunsten binnen. Na enkele merkwaardige schilderijen te zien met een gids mochten we zelf ook een kunstwerk maken. We kunnen het nu thuis aan de muur hangen!
Vlak daarna wandelden we dwars door Gent om eindelijk het Gravensteen te betreden! Een echte burcht met echte ridders. Toen we ridder Nicodemus de Gespierde ontmoetten hebben we hem geholpen een schat te zoeken, maar niet alvorens hij ons tot ridder sloeg! Ondertussen zagen we de wapenkamer, foltertuigen, de torens met een prachtig uitzicht en de stallen.
Tenslotte mochten we in een echt Turks restaurant een pizza eten met lamsvlees, kip of vegetarisch. Smullen!!
Nu vlug de douche in, een verhaaltje lezen en dan een laatste keer samen op de kamer! Morgen zijn we al thuis… alhoewel er nog vanalles op het programma staat…!
Slaapwel allemaal!!
De ridders en jonkvrouwen


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
May 2, 2011

2 opmerkingen:

fam baetens zei

amai...'t zag er weer een leuke dag uit vandaag!! Hoop dat je van deze interessante dagen iets hebt opgestoken. Toch blij da we je morgen terug thuis zullen zien. Slaapwel !! grtjs mama en papa x

Heidi zei

Lotje, het ziet er daar inderdaad echt wel boeiend uit. En wat een geluk hebben jullie met dit mooie weer!
we wachten met spanning op alle verhalen die ongetwijfeld volgen. We zien je morgenavond in Gent! mama, papa en Warre XXX :)