donderdag 9 juni 2011

't Veld Dentergem: onze tweede dag!


Dag 2 begon zoals een dag op reis moet beginnen: met een stevig ontbijt. Boterhammem, cornflakes, fruitsap, appels, boterhammen en kaas gingen er allemaal vlot in en met grote hoeveelheden, kwestie van een stevige "fond" te leggen. Nog vlug een lunch_pakket bijeemgesprokkeld en vooruit met de Gentse geit voor een stevige multiculturele wandeling. We ontdekten dat Gent wel 150 verschillende nationaliteiten herbergt en van een aantal zagen en bezochten we hun winkels: een Turkse tapijtenwinkel, een winkel van feestkledij waar alle meisjes wegsmolten voor de kleurrijke jurken en tal van etalages met exotische produkten.
Na een snelle hap op het speelplein Sluizeken, moesten we er opnieuw stevig de pas inzetten om tijdig in de School van Toen te zijn. Daar mochten onze bloedjes ondervinden hoe het er aan toe ging in de klas in grootmoeders - en vaders tijd. Amaai was een woord dat niet uit de lucht was. De foto' s spreken voor zich.
Daarna opnieuw in de benen naar de andere kant van de stad om het Museum van Industrie Arbeid en Textiel (MIAT) te bezoeken. We hebben leren vilten met schapenwol. De resultaten zouden niet misstaan in een museum!!!!
Ondertussen was hoog tijd om de inwendige mens te geven waar hij recht op had. Vanavond was dat pikante groentensoep, kip op zijn Afrikaans met als toetje een stuk Belgische appelcake in De Centrale.
Na nog een snelle blik op de bijhorende oude elektriciteitscentrale, was het hoog tijd voor wat avondontspanning. Na alweer een stevig stukje wandelen, nou ja, wat heet stevig... werden we in het Illuseum ondergedompeld in de wereld van de..... illusies. Je ziet wat er is maar soms zie je wat er niet is of zie je niet wat er misschien wel is. Snap je??
De laatste stappen naar de jeugdherberg lieten we over aan De Lijn: we vonden allemaal dat er genoeg gestapt was voor vandaag.
Ondertussen ligt iedereen moe maar gelukkig in bed en kijken we uit naar de apotheose morgen...

De Meesters



Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
't Veld Dentergem

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi,het waren 3 super dagenen ik heb je gemisten we hebben leuke dingen gedaan vooral bowlen en zwemmen was het leukste liefs kyandra