donderdag 3 oktober 2013

BSGO Klimop Tweede dag




Hallo lieve mensen
Wat was het weer een drukke dag en wat hebben we weer veel beleefd. We zijn onze dag gestart met een tramrit. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer! Na nog een korte wandeling zijn we aangekomen aan het Museum van Schone Kunsten. Hier hebben de kinderen enkele werken besproken en de restauratie van het Lam Gods kunnen bestuderen. Na een leuke rondleiding zijn we aan het werk gegaan in het kunstatelier.
Een korte wandeling bracht ons naar het studentenrestaurant waar onze leerlingen hun broodje hebben opgegeten tussen de studenten. Sommigen waren diep onder de indruk.
In het S.M.A.K. hebben de leerlingen kennis gemaakt met een iets meer abstracte vorm van kunst. Sommigen vonden het grappig, anderen raar, maar ze waren allemaal enthousiast.
Het Gravensteen zal hen nog het meest bijblijven. Hier werden ze door een schildknaap rondgeleid door het kasteel op zoek naar de schat van de ridder. Maar eerst moesten ze zelf tot ridder geslagen worden natuurlijk!
Na een lekkere veggiemaaltijd in de herberg zijn we op ons bootje gestapt. Gent by night! Wel, niet echt ’s nachts hoor. Het was wel al donker, maar nog niet zo laat. De kinderen hebben er echt van genoten.
Moe en tevreden zijn ze allen in hun bedje gekropen en we hebben ze niet meer gehoord!
Tot morgen!


1 opmerking:

Steven delmotte zei

Amai ben al benieuwd om de verhalen te horen! Geniet morgen van de laatste dag!