dinsdag 18 maart 2014

Sint-Jozefschool Mere: onze tweede dag


Hallo iedereen,
We hebben er alweer een reuzeleuke dag opzitten.
’s Morgens namen we een stevig ontbijt want we gingen een ganse dag op stap.
Na een korte wandeling kwamen we aan op de Bijloke site. In het STAM zochten we eerst onze weg  op een immens grote luchtfoto van Gent. Leuk dat we even mochten skydiven op de plattegrond. Daarna volgden we de evolutie van de stad door de eeuwen heen. We zagen hoe Gent, toen nog het kleine moerassige dorpje ‘Ganda’ is uitgegroeid tot de 2de grootste stad van Noord-West Europa, na Parijs, en tenslotte tot de hoofstad van Oost-Vlaanderen.
We picknickten in een gebouwtje in de zeer mooie tuin van de Bijloke. Daarna vertrokken we op minitoer. Op een tastbare manier werd het verhaal van de stad Gent aan ons verteld. Het werd een combinatie van zoeken, kijken, spelen en ontdekken. Aan de hand van een spel zochten we ons een weg door de straten en steegjes. In de Sint-Baafskathedraal kregen we te horen dat er ooit een paneel was gestolen uit het schilderij ‘het Lam Gods’ en dat het nog niet is teruggevonden. In het Gravensteen vonden we uiteindelijk een schat.
Tot slot bezochten we ook nog het Huis van Alijn. Tijdens de rondleiding “Peperkoeken hart” proefden we letterlijk en figuurlijk van het dagelijkse leven in het 20ste eeuwse Vlaanderen. We zoemden zowel in op dagelijkse kost als feestelijk eten, vroeger en nu, de symboliek van eten, de tradities en rituelen errond.
Voor al onze inspanningen werden we beloond met een lekker bord spaghetti.
Al onze kennis werd getest tijdens een leuke quiz.
Moe maar voldaan kropen we onder de lakens. Oef !!!
Tot morgen.

Geen opmerkingen: