zondag 23 november 2014

Centrumschool Beveren dag 2


Nadat velen wat moeilijk de slaap konden vatten, hebben we toch een beetje geslapen. Onze ridders en jonkvrouwen konden aanschuiven aan het ontbijt, zodat we er nadien weer tegen konden om opnieuw de stad in te trekken.

Meester Kamiel trok met zijn klas weerom naar het Gravensteen, waar hij een afspraak had met een ‘echte’ heks. Ze leerden veel over kruiden en over het verschrikkelijke leven van kruidenkenners in de middeleeuwen. Juf Ria en haar klas bewonderden enkele middeleeuwse schilderijen in het MSK om daarna zelf aan het werk te gaan met inkt, verf en penselen.

Onze lunch aten we in de jeugdherberg. Meester Kamiel trok vervolgens naar het MIAT om te gaan vilten en dan was het onze beurt om kennis te maken met het leven van de heksen in de middeleeuwen. Het belfort verkenden we daarna samen. We beklommen de wenteltrappen tot we bijna bij de draak boven op de toren waren!

’s Avonds aten we in Brasserie Het Volk: een heerlijke maaltijd! De dag werd afgesloten met een middeleeuws feest in de jeugdherberg en het tweede deel van de film ‘Kruistocht in spijkerbroek’. Onze directeur kwam een kijkje nemen en zag dat het goed was. Daarna konden we weer heerlijk gaan dromen in onze knusse bedjes.

Dikke kus van jullie kapoenen


De foto's van deze dag vind je hieronder:

Centrumschool Beveren dag 2

Geen opmerkingen: