vrijdag 27 februari 2015

VBS Kameleon, dag 2Zo slapen met een tiental vrienden samen is wel leuk, maar heeft toch ook enkele nadelen. Gelukkig was er een lekker ontbijtbuffet voorzien om de iets kortere nacht te doen vergeten. We mochten ook ons eigen lunchpakket maken en onze rugzak vullen met drankjes en een appel. Ja, mama, dit doe ik vanaf nu zelf wel! (of niet?)

De meisjes hadden al een douche genomen (natuurlijk) en schoven na de jongens ook aan. Daarna trokken we per klas elk op avontuur. Het derde trok hun ridderkleren aan trok naar het Gravensteen! De prinsessen werden begeleid door stoere ridders doorheen de zalen en kelders, om uiteindelijk te beseffen dat de meeste zaken van vandaag toch beter waren dan vroeger. Zo is een bezoekje aan het toilet nu toch properder dan vroeger. Ook al is de hele kamer net geweest… En zo zijn de straffen van de meester toch milder dan de duimklemmen, guillotine of radbrakingen van toen! En is die hoek misschien toch iets minder erg om in te staan dan de vergeetput!

Het vierde leerjaar trakteerde de juffen ondertussen op een ochtendconcert. Trashbeatz leerde ons  dat je met vanalles muziek kan maken. Van tonnen tot potten en pannen. We kijken er al naar uit om dit thuis eens te demonstreren!

Na de middag wisselden we van locatie en zagen we elkaar terug op één van de hoogste torens van Gent! We mochten namelijk het geheim van de slotenmaker gaan ontrafelen tot in de toren van het Belfort! 300 trappen hoog!

Terug op veilige grond huppelden we tussen de regendruppels door op zoek naar eens een speciale maaltijd. We vonden een wereldkeuken, genaamd ‘de centrale’, waar we chili con carne aten. Sommigen slaagden er zelfs in om dit naar binnen te spelen met lange tanden. Leuk en eens iets anders!

Dat de aroma’s hierdoor op de kamer iets zullen verschillen zullen we niet merken, want tijdens de quiz in de jeugdherberg vielen er hier en daar toch al wat oogjes toe… Nog één keer slapen, maar toch nog benieuwd naar morgen!

Slaapwel allemaal!!!!

De foto's van deze dag vind je hieronder:
 

Geen opmerkingen: