donderdag 3 maart 2016

De Rinkeling Brussegem- Eerste dag


Hallo thuisblijvers,

Hier ons eerste berichtje vanuit Gent.
“Door de wind, door de regen,… dwars door alles heen!”  Deze zin vat heel onze dag samen.  “Ni neuten, ni pleuen”, zei Sanne onze gids en dat deden we dan ook. 
Met onze regenjassen aan trokken we richting het STAM.  Hier kregen we meer uitleg over het ontstaan van Gent.  Ook maakten we kennis met Karel V, niet de mooiste mens.  Zowel letterlijk als figuurlijk.  Dat de Gentenaars fier zijn op hun stad, werd hier wel duidelijk. 
Na ons middagmaal konden we onze bouwtalenten tonen en gingen we aan de slag met LEGO.  We maakten geen Gentse monumenten na, maar maakten onze eigen creaties.
De regen hield ons niet tegen.  Vol goede moed stapten we mee in het verhaal van de Rechten van het kind.  We stonden even stil bij enkele monumenten en koppelden een bepaald kinderrecht aan het bijhorend verhaal. 
Dan was het grote moment aangebroken: onze kamers inwijden!  We waren zo enthousiast dat het al snel tijd was om naar de pizzeria te trekken.  Daar konden we onze buikjes goed vullen. 
Ondanks het slechte weer konden we toch nog genieten van een boottocht op de Leie. De beloofde dekentjes en paraplu’s waren niet aanwezig, maar we hielden elkaar warm!
Het was een fijne dag.  We snakken naar meer!

Foto's van vandaag vind je hieronder:

Geen opmerkingen: