dinsdag 20 september 2016

Dag 2 - VBS Klavertje Drie & VBS De Akker


Onze dag begon met een bezoek aan het MIAT, een museum over industrie, arbeid en textiel. We maakten kennis met verschillende grondstoffen. Tijdens een spin- en weefdemonstratie zagen we hoe draden en stoffen ontstaan. Op het einde weefde het 5de leerjaar een eigen lapje stof, het 6de leerde vilten.

Na een picknick in het zonnige Baudelo park, scheidden onze wegen.
Het 6de leerjaar ging op verkenning in het Gravensteen. Stel je voor… een leven in de Middeleeuwen! Kastelen, ridders en jonkvrouwen… fantastisch! Alhoewel… de folterkamer heeft ons een ander beeld van die spannende Middeleeuwen gegeven!

Het 5de maakte het MSK onveilig. Na een leerrijke verkenningstocht in het museum, mochten we onze creatieve talenten wat verder ontwikkelen. We leerden van een ECHTE  tekenaar hoe we een leuk stripfiguurtje kunnen tekenen.

Daarna konden we onze energie kwijt in de bowling. “Juf… wat is dat een bowling? Ik heb nog nooit geboweld J” Weer een ervaring rijker!

Na een heerlijk avondmaal (pompoensoep, worst met gebakken aardappelen, sla, tomaat, wortels en komkommer én dan nog chocomousse als dessert!!) mogen we nog wat gezelschapsspelletjes spelen in de jeugdherberg. En wat hebben die lieve juffen voor ons gekocht aan dat snoepkraam? Jaja… een échte Gentse neus! Mmmmmm, de perfecte afsluiter van een toffe dag!

Tot morgen mama’s en papa’s! Allé, normaal gezien toch… misschien blijven we nog wat langer! ;-)


Groetjes van ons allen!


Meer foto's van vandaag vind je HIER !

Geen opmerkingen: