dinsdag 11 oktober 2016

Wildenburg Wingene: dag twee

Na een heerlijke nacht in onze hostel ‘De Draecke’ was het tijd voor dag 2 !

Vandaag stond er heel wat op het programma. Hieronder een kort overzicht:

Voormiddag
Een wandeling richting het heuse Gerechtsgebouw van Gent (misschien voor sommigen onder jullie wel bekend uit de serie ‘De ridder’).
Daar kregen we een rondleiding van een echte advocaat! Heel interessant en leerrijk. We mochten een rechtzaak bijwonen en daarna even zelf proeven van het leven in de rechtbank door zelf procureur, rechter en advocaat te spelen.

Ons middagmaal aten we op aan de speeltuin die bij het Gerechtshof gelegen was.

Namiddag
We namen de tram richting Citadelpark. Daar brachten we een bezoekje aan het M.S.K. (= Museum voor Schone Kunsten). In dit museum kregen we eerst een rondleiding door alle zalen om wat inspiratie op te doen voor onze eigen creatie! Geïnspireerd door werkjes uit de zaal, maakten het vijfde en het zesde leerjaar een eigen werkje.

Na het bezoek aan het M.S.K. was het tijd om aan te zetten richting het Belfort. Voor de niet-Gent kenners : Het Belfort is een 95-meter hoge toren in het centrum van de stad Gent. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. In het Belfort gingen we op zoek naar de sleutel van een ‘echte’ schat. Meester Kris en Juf Wencke speelden voor gids en we moesten allerlei vraagjes oplossen om zo tot de juiste sleutel te komen. Wat waren ze blij met de snoepjes-schat!

Avond
Terug in onze Hostel was het tijd voor een lekker avondmaal! Frietjes met balletjes in tomatensaus en als dessert een heerlijke chocomousse.

Na het eten stonden we nog eventjes stil bij het thema ‘vriendschap’. We luisterden naar een gedicht en bekeken hierover een leuke film.

Foto's van deze dag vind je hier

Geen opmerkingen: