dinsdag 14 februari 2017

Dag 1 - 't Veld Dentergem

Maandag 13 februari 2017

Eerste dag van onze stadsklassen….

Omstreeks 8.00 uur in de koele morgen staan we paraat voor de daad: eventjes op driedaagse met vijf en zes. Juffrouw Ellen is er ook al en samen kunnen we de stadsklassers 2017 opwachten en verwelkomen. Onze stappenteller staat op nul (0). We zijn van plan om tijdens deze driedaagse zoveel als mogelijk het apostelpaard te gebruiken. Je ziet meer en het heeft als bijkomend voordeel: het kost energie, het mat wat af… Want die jongelui bruisen van enthousiasme. Eens op de trein: om 8.42 uur wordt er al druk gespeculeerd over de kamerindeling, de dagplanning,… kortom, de gebruikelijke koetjes en kalfjes. Vanuit Gent-Sint-Pieters gaat het met de tram 1 naar het Gravensteen. Vanaf het Veerleplein beginnen we onze dagmars. Nu om 16.10 staat die reeds op 16712 stappen. Een nobele voettocht! Maar nu de kamers bezet worden, wordt er weeral duchtig op en af gelopen om alles in gereedheid te brengen voor deel twee van de dag: een etentje bij de Turk en een spelletje bowlen bij de studenten van de Overpoort.


Wat wij vandaag al deden tot nu toe:


Eerst trokken we naar de Bijloke (het STAM) om er een overzicht te krijgen van de geschiedenis van Gent. Echt leuk, maar de foto’s zullen jullie meer vertellen dan wat gekrabbel.


Om 14.00 uur stonden we alweer op het Veerleplein om er met twee gidsen de binnenstad van Gent te verkennen. Een stadswandeling op kinderniveau: leuk, interessant. Iedereen vond het alvast een prima tussendoortje.


Om 16.00 maakte iedereen zijn bed op: sommigen zullen vannacht waarschijnlijk in hun kussensloop slapen??? Anderen maakten een tentenkamp met de dekens (onze Berbers). Maar vooral de kamer van de jongens: een wasbak met gel en wax. Waar vroeger de meisjes met hun haar bezig waren, zijn het nu de jongens.


Onze mama van de reis: juffrouw Ellen, slaagde er in om bij de kamerverdeling toch iedereen ter wille te zijn…. Er was geen gemor, noch geklaag. De kamers zijn ondertussen ‘mooi’ ingericht en de spelletjes en strips komen tevoorschijn. De maag begint te knorren… Tot straks na het diner!!!!!


20.53 uur – 26952 stappen op de teller – terug in De Draecke


Geloof het of niet, maar ze zijn nog niét moe. Gewoon niet moe te krijgen. Na een lekkere pizza bij de GOK, onze plaatselijke Turktraditie, na een partijtje bowlen, na een laatste wandeling naar onze slaapplaats, mogen ze nog even bijpraten in de gemeenschappelijke zaal. De kaarters gingen al aan de slag. De spelletjes komen boven en we denken ook van te stoppen met typen en nog een slaapmutsje te nuttigen. Slaapwel vanuit Gent en slaap op jullie twee oren: geen gemekker, geen tranen, geen honger, geen slaap, geen heimwee…. 

Ze missen jullie NIET! 

Foto's van vandaag vind je HIER

Geen opmerkingen: