maandag 24 september 2018

Wildenburg Wingene eerste dag


Maandag 24 september.
Dag één zit erop en we vonden het super. Toen we aankwamen mochten we onze koffers aan de kant zetten en te voet naar het STAM stappen. Dit is het stadsmuseum van Gent. We werden opgesplitst en kregen elk een gids. We leerden over de geschiedenis van Gent. Heel interessant.







Daarna  lekker smullen van onze eigen picknick op de speelweide.  We kregen van de juf en meester enkele apparaten om geluiden mee op te nemen voor de laatste dag. Maar wat we daar precies moeten mee doen is nog een verrassing.



Na het eten trokken we met het vijfde te voet naar ‘De  Krook’. Dat  is de nieuwe bibliotheek. Daar zochten we naar het spook dat boeken verplaatst tijdens de nacht. Het zesde mocht met de tram naar Sint-Jakobs om daar een wandeling te maken met als titel: ‘ Turkije aan de Leie’. De gids vertelde ons over de vele nationaliteiten in Gent en hoe dit allemaal gekomen is.



Daarna kwamen we met z’n allen terug bij de herberg en mochten we onze kamers klaarmaken. Lakens om een matras doen is niet zo  makkelijk zonder zo’n elastiek.
Tijd voor het avondmaal. Turkse pizza ! Lekker!!



Na het avondmaal was het nog niet gedaan, want we mochten nog meevaren met de bootjes van Gent. Een leuke stuurvrouw gidste ons langs de mooie oude binnenstad.


Daarna terug naar de herberg en nog even tijd voor een gezelschapsspelletje.
Moe maar tevreden gingen we slapen. Dromen van het mooie charmante Gent .

2 opmerkingen:

Anja Landuyt zei

Leuk om jullie zo te zien genieten van al het moois in Gent. En wat een geluk met het weer.
Vele groetjes aan Juta!

Femke zei

Drukke dag ... maar ziet er allemaal heel leuk uit. Veel plezier nog. Groetjes