maandag 18 februari 2019

De Kameleon Oost-Eeklo - dag 1





Dag allemaal,


Hier het nieuws vanuit Gent.

De aankomst in de jeugdherberg ‘De Draecke’ verliep heel vlot. Onze bagage werd onder gebracht in de eetzaal van de Hostel. We waren klaar om op verkenning te trekken door Gent.

Eerste halte ‘het STA.M’ : een leuke rondleiding met als hoogtepunt een parachutesprong.

Na een picknick onder een lekker zonnetje op het plein, trokken we richting het Sint-Baafsplein. Daar leerden we de binnenstad beter kennen. We leerden wat kanneschijters zijn, waarom er een draak op het Belfort staat en wie die blote mensen op het ‘Lam Gods’ waren.

Na elk zo’n vijftig keer gevraagd te hebben aan de juffen en  meesters wanneer we nu eindelijk naar de kamers gaan kijken was het rond 16:00 toch wel tijd om onze bedden op te gaan maken. Dit verliep deze keer onvoorstelbaar vlot!

De volgende tocht was naar het restaurant waar we superlekkere pizza’s kregen. Iedereen had precies reuzehonger want alle borden waren op korte tijd helemaal leeg. Geen kruimeltje was nog te rapen voor de meesters die wat graag de restjes wilden oppeuzelen.

Na het eten nog een gezellig tochtje op het water onder een (bijna) volle maan. De kapitein vertelde ons nog wat leuke weetjes over Gent.

Om het met de woorden van enkele kinderen te zeggen : “Ik dacht dat het saai ging zijn, maar ’t was echt een leuke dag!”

Nu oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaapwel!


Foto's van vandaag kan je HIER vinden.







7 opmerkingen:

Unknown zei

Prachtige foto's van een toffe bende!

Have fun en let goed op want het interessant :) :)

Groetjes Lieselotte, papa, Céleste en... Alfie !

Isabelle zei

Veel plezier ! We kijken al uit naar alle verhalen :-)
Isabelle, mama Elodie

Unknown zei

Zeer leuke foto's van de parachutesprong!
Mireille, de oma van Elodie

Moens zei

oooh zo'n wijze update ,
dank u leerkrachten ;)
heel veel plezier gewenst met de volgende activiteiten
we kijken uit naar jullie verhalen
lieve groetjes papa , mama, broer & oma Gianco ;) x x x

Fleur zei

Enthousiaste kids en prachtige foto's!! Benieuwd naar meer.... Hier toch al gemis...kus voor Lennert van mama, papa, Jasper en Tuurie

Unknown zei

Wauw, een drukke maar leuke eerste dag zo te zien. We kunnen niet wachten om nog meer verhalen te horen. Groetjes, mama en papa van Tristan en Rowan

Unknown zei

Zalige foto's ! Leuk te zien hoeveel fun ze hebben ! En nog eens prachtig weer erbij... Dikke knuffel aan mijn schattebollie en zijn Teddy ;)) xxx