dinsdag 27 april 2010

't Veld Dentergem: de tweede dag


Na een deugddoende nacht (voor de één al wat langer dan voor de andere) was iedereen om 08.00 uur present in de eetzaal. Boterhammetjes, cornflakes, confituur, kaas, vlees en een gezonde appel werden rijkelijk overgoten met een glaasje fruitsap of melk. Kwestie van genoeg energie op te slaan om dag 2 goed door te komen.

Thomas kwam ons rond half negen oppikken. We vertrokken richting ‘Zwarte doos’. Inderdaad, u hoort het goed, een zwarte doos! Bij nader inzicht bleek het te gaan om het stadsarchief van Gent. We ontdekten wat het werk van de archeologen was en maakten kennis met Willem, een skelet dat in 2005 na een verblijf van meer dan een eeuw onder het Sint-Pietersplein opgegraven was. Als volleerde archeologen zorgden wij ervoor dat de brief die hij nagelaten had goed terecht kwam.

Nadat we deze missie goed volbracht hadden, trokken we opnieuw richting jeugdherberg. Daar wachtten we Derek op die voor ons een half uurtje muziek kwam maken met zijn gitaar en mondharmonica. Een echte artiest die ons allemaal boeide.

Ondertussen was het half één geworden en moesten de benzinetanks nodig bijgevuld worden. Dat deden we, zoals alle echte studenten in het zonnetje op de Korenlei.

In de namiddag was het tijd voor kunst en bezochten we het museum voor schone
kunsten. Na een boeiende rondleiding mochten we zelf aan het werk in een echt atelier. We gingen aan de slag met oliepastels, verf en glitters. De resultaten vind je op deze blog! En zeg nu zelf: er schuilt een Rubens in elk van ons!

Na een drukke dag en veel wandelen, hadden we alweer honger gekregen en keken we reikhalzend uit naar het avondmaal. Couscous met broccoli en een brochette verdwenen als sneeuw voor de zon. Het ijsje zorgde voor de kers op de taart.

De dag was echter nog niet helemaal voorbij. Na al dat kunstzinnigs en geschiedkundigs was het tijd voor sportieve ontspanning in bowling ‘De meibloem’. Echte kampioenen hebben we nog niet gezien, maar talent genoeg!

Na een busrit hoorden we ons bedje roepen en was het tijd voor een welverdiende nachtrust!
Morgen meer nieuws uit Gent! Nu gaan ook wij horizontaal.

Meester Franky en juffrouw Sissy

Nieuwe foto's van vandaag vind je in het album hieronder.
Veldschool Dentergem

3 opmerkingen:

wide zei

Wat een drukke dag geweest! En het plezier straalt van de foto's af.
We wensen jullie vandaag ook nog zo'n prachtige dag en verlangen eigenlijk al een beetje naar vanavond om de verhalen te horen van de voorbije dagen. Nog veel plezier!
Hannes, Maëlys, Fabienne, Wim

Unknown zei

Ik ken er die heel blij zullen geweest zijn bij het bezoek aan de "zwarte doos". Het is weeral een héél drukke dag geweest. Ik ben benieuwd wat er vandaag gaat gebeuren. En hopelijk was het "horizontaal" gaan, het gaan slapen en zich niet in coma drinken (zoals echte studenten :-) ).
Er zal deze avond tijd te kort zijn om alle verhalen en gebeurtenissen te kunnen vertellen.
Nog veel plezier op jullie laatste dag en Meester Franky en Juffrouw Sissy kunnen dan wat genieten van een welverdiende rust :-)

Unknown zei

Oh ja ... Friedrich, je hebt vele groetjes van mama, Lander en van mij natuurlijk. Geniet er nog goed van ....