woensdag 28 april 2010

't Veld Dentergem: onze laatste dag


Na een flinke nachtrust en een sterk ontbijt, stonden we allemaal terug paraat om terug op stap te gaan door Gent.

We begonnen de dag met een lange wandeling. We zijn te voet naar de studio geweest van de plaatselijke radiozender in Gent. Daar mochten we zelf onze radio-opname maken! We kregen allemaal een taak: iemand mocht de liedjes aan –en afkondigen, iemand anders presenteerde het nieuws, nog een andere leerling mocht mopjes vertellen, enz…
Dit was een hele spannende en leuke ervaring. Nu weten we heel goed hoe het er daar aan toe gaat in zo’n studio!

Na heel veel gebabbel voor ons radioprogramma hadden we honger en dorst gekregen. In een studentenrestaurant mochten we een vers belegd broodje kiezen en konden we onze dorst lessen.

Daarna zijn we naar Graslei geweest. Daar konden we even op adem komen na een vermoeiende wandeling om vervolgens naar het Designmuseum te gaan. In het designmuseum hebben we heel rare dingen gezien, zoals bv. een tafel die van allemaal boeken gemaakt was.

Toen de boeiende rondleiding in het Designmuseum gedaan was, zijn we naar de jeugdherberg teruggekeerd om onze bagage op te pikken.

Gepakt en gezakt zijn we met de tram naar het station geweest en hebben we nog een laatste keer genoten van de Gentse stadslucht. Op de trein vielen de oogjes bijna toe na een vermoeiende, maar leuke 3-daagse stadsklas in Gent! Kortom: ,, ’t Was vrie wijs!”

Vele groetjes,
De stadsklassers !

Nieuwe foto's van vandaag vind je in het album hieronder.
Veldschool Dentergem

Geen opmerkingen: