vrijdag 24 september 2010

EDUGO Lochristi: onze laatste dag


Hallo,

Na het drukke programma van gisteren vielen we als een blok in slaap. Vandaag weer vroeg uit de veren voor onze laatste dag. Eerst was het echter opruimen geblazen en koffers pakken. De groep werd net als de vorige dagen in twee gesplitst (naar ’t schijnt is het iets gemakkelijker en rustiger werken in het onderwijs met kleinere groepjes). De twee activiteiten die elke groep kreeg voorgeschoteld waren zeer uiteenlopend maar opnieuw zeer leuk om te doen. Zo maakte Fernand ons wegwijs in de muziekwereld. Hij leerde ons wat een sampler is, dat je bij het maken van een song rekening moet houden met de “bpm” en de sequence van de klanken. Daarna mochten we zelf aan de slag: we creëerden heel toffe raps (binnenkort te verkrijgen op cd en misschien veroveren we wel een plaatsje in de hitlijsten!), kregen de kans om een heuse DJ-set uit te bouwen en net als Reggi riep Dries (1B47) naar zijn klasgenoten: “Waar zijn die handjes?! “. Shaken en grooven op de beats kon niet uitblijven! Echt een zeer toffe workshop! Jammer is wel dat de mogelijkheid bestaat dat onze leerkrachten (Freya en Tina) binnenkort uit het onderwijs stappen. Fernand vond dat hun stemmen zo goed “matchten” dat ze een muziekcarrière echt wel in overweging moeten nemen.
Wat dachten jullie van onze tweede activiteit: 1B at the university ! Inderdaad, we kregen les in de aula van de campus Dierengeneeskunde van de rijksuniversiteit Gent. Het was heel indrukwekkend: alles was zo ruim, groot en veel. Xander vond het zelfs een beetje lijken op een pretpark! Op de achterste rij plaats nemen in zo’n immense ruimte is wel leuk want de leraar vooraan ziet toch niet wat je allemaal uitspookt. Maar, geen vragen kunnen stellen als je iets niet begrijpt, of de leerstof die wij gedurende een trimester verwerken op één week moeten doorspartelen of het bord dat zomaar schoon geveegd wordt ook als je nog niet klaar bent met overschrijven is bij nader inzien toch niet zo plezant. Geef ons dan toch maar onze tuinklasjes en leerkrachten die altijd opnieuw alles van naaldje tot draadje uitleggen tot we alles onder de knie hebben! Begeleider Dominique demonstreerde in het museum voor Dierkunde allerlei experimenten rond de zintuigen. Sommige vaststellingen vonden we heel creepy. Hij maakte ons ook heel duidelijk dat we niet alles moeten “geloven” wat mensen ons proberen wijs te maken…
Tijdens de middag konden we voor de derde keer op rij buiten picknicken. De weergoden waren ons de afgelopen drie dagen dan ook goed gezind.
Aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg altijd een eind. Zo ook aan onze driedaagse. Het was tof! We zijn ervan overtuigd dat de goede band die we tijdens deze dagen met elkaar en onze begeleidende leerkrachten hebben gesmeed, de basis is voor een fantastisch schooljaar in EDUGO!
Tot slot willen we ook nog onze stadsklasbegeleider Thomas van harte danken voor de prima begeleiding en samenwerking!

Daaaaaaag!

De 1B-kes


Nieuwe foto's van vandaag vind je in het album hieronder.
EDUGO Lochristi

Geen opmerkingen: