dinsdag 4 oktober 2011

Edugo Lochristi: onze laatste dag

Dag 3 van onze stadsklas was het voor Jens van 1B47 een heel bijzonder dag want hij werd 13. Al van bij het ontwaken mocht hij heel wat gelukwensen in ontvagst nemen. De mama van Jens had aan de leerkrachten verteld dat Jens graag chocolade koffiekoeken eet. Daarom kregen wij bij het ontbijt allemaal zo een koffiekoek aangeboden, niet echt gezond maar oh zo lekker. Voor Jens hadden ze er wel een "specialleke" van gemaakt want op zijn koek prijkte er een verjaardagskaarsje. Veel tijd om te feesten hadden we echter niet want er was nog wat werk aan de winkel voor we van start konden gaan: kamers opruimen en koffers pakken.
Rond 10 uur arriveerden we , naar al dagelijkse gewoonte, aan het STAM. STAMmoment en Trashbeatz (muziek maken met wegwerpmateriaal) stonden op het programma. Jammer genoeg liep er het een en ander mis en kon het muziek maken met wegwerpmateriaal niet doorgaan :-(. Maar onze leerkrachten bleven niet bij de pakken zitten en spoorden de organisatie aan om een leuk alternatief aan te bieden. Het werd een rondvaart in "De bootjes van Gent" door de binnenstad. Vanop het water kregen we een totaal ander beeld van de gebouwen en straten die we gedurende onze driedaagse zagen en doorkruisten. De eendjes, de vogels die speelden in het water en de schildpadden die lekker lui op de takken lagen, vonden wij ook heel leuk om te zien. Dit alles gebeurde onder een stralende zon waardoor we ons even waanden op een jacht in Saint-Tropez!
In het STAMmoment verwerkten we onze driedaagse in een collage: alles wat we zagen en deden, werd in woorden en beelden weergegeven. De resultaten zijn te bewonderen in onze 4 tuinklasjes.
Jammer genoeg komt er aan alle mooie liedjes een eind en ook aan dit....
Maar ... het is goed geweest. We zijn blij zijn weer thuis te zijn en vanaf maandag terug "gewoon" les te krijgen.


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Edugo Lochristi 2011

Geen opmerkingen: