vrijdag 30 september 2011

Edugo Lochristi: onze tweede dag!


Hallo thuisblijvertjes,

Hier het verslag van al een groot deel van dag 2 van onze stadsklassen:

Het inslapen gisteravond verliep een beetje moeizaam: een paar stoorzenders moesten even de gang op maar uiteindelijk werd alles toch stil en verzonk iedereen in een diepe slaap.
Na een stevig ontbijt wandelden we naar het MSK. De zon was opnieuw van de partij waardoor het wandelen zeer aangenaam was. Later op de dag vonden we dit iets minder aangenaam omdat de warmte ons echt wel parten speelde bij het stappen.
In het MSK bestudeerden we een aantal werken onder deskundige leiding van Liza een werk van Jeroen Bosch (De kruisdraging) en "Het oordeel van Midas" van Jacob Jordaens. Het verhaal dat schuil gaat achter dit laatste schilderij is een mythe. Waarschijnlijk gaan we hiermee nog verder aan de slag voor de nocturne. Na de studie van "De kruisdraging" maakten we allemaal onze eigen interpretatie van een figuur uit het schilderij. Chinese inkt in combinatie met acrylverf leverde prachtige werkjes op die we met trots zullen ophangen in onze school.
Picknicken gebeurde opnieuw in de mooie tuin van het STAM.
In de namiddag nam Thomas, onze stadsklasmedewerker, ons onder zijn hoede voor een wandeling door de Brugse Poortwijk. Er volgden een aantal korte kennismakingen met het buurtcentrum, de kringloopwinkel, de plaatselijke slager en we doken ook een aantal beluikjes in. De warmte en het feit dat we heel veel moesten luisteren, maakten deze activiteit niet tot een van onze favorieten.
Nu hebben we even pauze: een verkwikkende douche, even op ons bedje liggen om wat uit te rusten,.. Vanavond gaan we nog uit eten naar de Turkse pizzeria en daarna pikken we nog een filmpje mee in de Sphinx: Starring Maya.

Zonnige groeten uit Gent!

De 1B-kes



Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Edugo Lochristi 2011

Geen opmerkingen: