donderdag 17 november 2011

Sint-Laurens Zelzate: onze tweede dag!


Na een rustige nacht, was iedereen al vroeg wakker. Klaar om opnieuw de stad in te duiken. We kregen een lekker ontbijt en gingen dan te voet richting de wereld van Kina. We gingen in kleine groepjes op speurtocht doorheen het museum en aansluitend namen we een kijkje bij “ ik zag 2 beren”, een tentoonstelling over relationele en seksuele opvoeding.

We aten onze picknick op en gingen dan te voet richting de bushalte aan de Vooruit om met “den 6” naar de Zwarte Doos (stadsarchief) te gaan. Er was een workshop over “Wie was Willem”. Het was super! Na onze opdrachten mochten we in het echte stadsarchief op zoek gaan naar Willem, een echt skelet dat we ook mochten vasthouden!

Om even uit te waaien, gingen we spelen in de speeltuin en rolden we van de berg. Wat was dat leuk! Met smerige broeken tot gevolg! Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine…

Met de bus terug richting het centrum om aan onze historische wandeling te beginnen. 2 leuke gidsen (door de kinderen en de juffen tot gidsen van de dag gekroond) namen ons mee op sleeptouw doorheen de stad. We startten in het Gravensteen en na een aantal gruwelijke folterverhalen gingen we verder om naar Jacob Van Artevelde, de vliegende heksen, de vuurspuwers, de mammelokker, het graffitistraatje, … te gaan kijken.

Moe maar tevreden, gingen we terug naar de jeugdherberg om aan te vallen op het avondeten. Lekkere soep, puree met tofuballetjes in de tomatensaus (aangezien donderdag, veggiedag is in Gent, moesten we daar natuurlijk aan mee) en als dessert een ijsje.

Na een verkwikkende douche, sloten we de avond af met gezelschapsspelletjes.

Op naar dromenland en uitkijkend naar onze laatste dag, kruipen we straks in ons bedje. Tot morgen, mama’s en papa’s!!!




Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Sint-Laurens Zelzate

Geen opmerkingen: