dinsdag 8 november 2011

VBS De Schakel: onze tweede dag!


We beleefden vandaag een drukke en inspannende dag maar vonden het superleuk.
We bezochten de Zwarte Doos. Dit is het stadsarchief van Gent. Daar mochten we ons inleven in het werk van een archeoloog en archivaris. Tijdens de workshop ‘Wie was Willem’ ontrafelden we na lang onderzoek het geheim achter het skelet. Bij onze thuiskomst moeten we nog een briefje schrijven naar het achter achter achterkleinkind van Willem.
Daarna zetten we koers naar het MSK of het museum voor schone kunsten waar we een theateratelier volgden. Onder begeleiding van een gids brachten wij de schilderijen en beelden van het museum tot leven.
Na een korte wandeling kwamen we aan op de Bijloke site. In het STAM mochten we eerst onze weg zoeken op een immens grote luchtfoto van Gent. Daarna volgden we de evolutie van de stad door de eeuwen heen. Tal van belangrijke gebeurtenissen kwamen aan bod.
Hongerig begaven we ons naar De Centrale. Dat is een multicultureel centrum waar we van de wereldkeuken konden proeven. Op het menu stond soep van kikkererwten en prei gevolgd door albondigas met patatas bravas en tot slot bananencake met pecannoten. Overheerlijk. (De juffen waren heel blij dat sommige leerlingen hun portie wilden delen.)
Toen we terug in de jeugdherberg kwamen werden de jarigen van deze week in de bloemetjes gezet. Ze waren met drie: Niels, Collinsia en Evy, nogmaals proficiat. De directeur trakteerde met kinderchampagne en chips. Daarna keken we naar een film en toen was het hoog tijd om te gaan slapen.


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
VBS De Schakel

2 opmerkingen:

Sylvieken zei

Dat zag er weeral heel leuk uit, de volgende keer ga ik ook mee, groetjes voor Renée xxx

myriam zei

hallo mijn stadsklassers
tis hier stil zonder jullie hoor en Seppe loopt ook verloren!
aan de fotookes te zien is het daar wel fijn
zijn al benieuwd naar jullie verhalen
geniet morgen van de laatste dag
en tot gauw
dikke zoen van mama,papa Aïcha en een dikke poot van Seppe