donderdag 14 november 2013

Centrumschool Beveren: onze tweede dag



DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2013

Nadat er enkelen wat moeilijk de slaap konden vatten, hebben we toch genoten van een heerlijke nacht.  Onze ridders en jonkvrouwen konden kiezen tussen al het lekkers aan het ontbijtbuffet, zodat we er nadien weer tegen konden om opnieuw de stad in te trekken.
De klas van juf Ria vertrok al gauw naar het MIAT om er als ambachtslui aan de slag te gaan.  De techniek van het vilten hadden zij al vlug onder de knie.
Meester Kamiel trok met zijn klas weerom naar het Gravensteen, waar hij een afspraak had met een ‘echte’ heks.  Ze leerden veel over kruiden en over het verschrikkelijke leven van kruidenkenners in de middeleeuwen.
Onze lunch aten we allen samen in de jeugdherberg.  Daar werden we verwend met soep, stokbrood, allerhande beleg,… een droom van een middeleeuwse maaltijd!
Al vlug moesten we weer op pad.  Nu gingen de vierdeklassers A kennis maken met de heksentoeren, terwijl 4B naar de Sint-Pietersabdij trok.  Daar leerden zij, net als de klas van juf Ria weer wat later op de dag, hoe de monniken leefden.  Er werd telkens iemand van de groep tot nieuwe abt verkozen.  Voor 4B werd dat Ryan, voor 4A kwam Cyan er uit als beste partij.  Een aparte ervaring!
Meester Kamiel bewonderde als eindactiviteit nog enkele middeleeuwse schilderijen in het MSK om daarna als echte kunstenaars zelf aan het werk te gaan.
’s Avonds kwamen we allen samen in de jeugdherberg om weer heerlijk te tafelen.  Donderdag is veggie-dag in Gent en eerlijk, zo’n vegetarische pasta is ook niet slecht !
De dag werd afgesloten met een middeleeuwse film ‘Kruistocht in spijkerbroek’.  Daarna konden we weer heerlijk gaan dromen in onze knusse bedjes.

Dikke kus van jullie kapoenen



De foto's van vandaag vind je hieronder:


3 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Emile
Ik zie dat je weeral een fijne dag hebt gehad!!!
Dikke kussen,
Zus Marie mama en papa

Juf Els zei

Hallo iedereen!
Wat maakten jullie mooie dingen!
Amuseer jullie nog en hopelijk vinden jullie vanavond de slaap een beetje sneller!
Knuffel van mama, Dieter, flore en Bobby!

Anoniem zei

Hey Dylan,
Superleuk om jullie te volgen langs deze weg.Zo'n interessante verhalen en zoveel mooie foto's.
Ik had er graag bij geweest. Geniet er nog van. Dikke kus van mémé.