donderdag 7 november 2013

Vrije Basisschool de Schakel





Dag iedereen,
We zijn hier vandaag pas toegekomen in Gent maar we hebben al veel gestapt en bijgeleerd. Nadat we onze bagage in de jeugdherberg geplaatst hadden zijn we naar het STAM geweest. Daar hebben we Gent van vroeger tot nu bekeken. We zagen hoe Gent, toen nog het kleine moerassige dorpje ‘Ganda’ is uitgegroeid tot de 2de grootste stad van Noord-West Europa, na Parijs, en tenslotte tot de hoofdstad van Oost-Vlaanderen.
We hebben gepicknickt bij het STAM waarna we naar het museum voor schone kunsten ‘het MSK’ zijn gegaan voor een flinke portie kunst en toneel. Na veel bijgeleerd te hebben over kunstenaars en hun schilderijen konden we ons hoofd  leegmaken tijdens het kanovaren. We zijn gaan kanovaren over de Gentse binnenwateren waarbij we een paar keer hebben stilgelegen bij monumenten langs het water voor terug wat uitleg. (Het is en blijft school natuurlijk)
Moe en hongerig van het kanovaren trokken we naar restaurant Gök waar we een smakelijke Turkse pizza kregen.  Daarna zijn we onze bedden gaan maken en hebben we een film gekeken. Met een hoofd vol informatie zijn we gaan slapen.
Dag 2
Deze ochtend werden we gewekt met als opdracht met een frisse glimlach en een goed humeur aan de ontbijttafel te verschijnen. Na het ontbijt zijn we naar de Brugse Poort getrokken om te kijken hoe het leven vroeger voor de armere mensen, meestal arbeiders, was. We zijn gaankijken naar cités met cholerakappelletjes, we zijn ook gaan kijken naar winkeltjes van en voor mensen van een andere cultuur. Bij de Brugse Poort zijn we naar pleintjes geweest waar voordien fabrieken stonden maar die nu vervangen zijn door kleine stadsparkjes onder de noemer ‘Zuurstof voor de Brugse Poort’. Een rijkdom aan bomen en planten en speelruimte voor dekinderen. Nadat we alle hoekjes en kantjes hadden gezien keerden we terug naar de jeugdherberg voor de lunch.
Na een heerlijke lunch maakten we ons klaar om zo snel mogelijk naar het Belfort te vertrekken.  Na een deugddoende wandeling naar het Belfort hebben we het spel van de slotenmaker gespeeld. Tijdens een toch doorheen het Belfort bezochten we allerlei kamers waar we vaak een quizvraag kregen en met de juiste antwoorden kwamen we te weten welke sleutel op het slot paste van de kist waarin het snoep privilege lag. Daarmee kregen we een zak zure beertjes voor de klas. Na het Belfort repten we ons snel naar de Wereld van Kina.
Toen we daar aankwamen kregen we werkblaadjes en konden we op zoek gaan naar de antwoorden. We begonnen bij de vogels maar onze zoektocht werd onderbroken door een klank en lichtspel over Karel de Grote. Na het verhaal zetten we onze zoektocht naar de antwoorden verder langs allerhande thema’s.  ’t Was jammer dat we al zo vroeg terug weg moesten. Terug in de jeugdherberg stond er ons een vegetarische maaltijd te wachten. Niet iedereen vond het even lekker maar … gelukkig was Niels jarig en konden we na het vervolg van de film genieten van een verjaardagspartij met chips, bananenchips en kinderchampagne. We hebben gezongen en feest gevierd. Nu zal iedereen zijn slaap we nodig hebben want morgen hebben we alweer een drukke dag voor de boeg.

Foto's van vandaag vind je hieronder 
 
 
November 8, 2013

 

3 opmerkingen:

Caroline Waegneer zei

Dag stadsklassers,
Leuk om te lezen hoe leuk het ginder in Gent wel is! We kunnen niet wachten om jullie terug te zien en nog meer avonturen te horen :-) Geniet van jullie laatste dag morgen! Dikke knuffel voor jullie allemaal en een extra dikke voor Jinte uiteraard...
Caroline

Unknown zei

Hallo allemaal,
Heel plezant om zo toch een beetje mee te genieten van jullie belevenissen in Stad Gent. Het zit er weeral bijna op ... maar geniet nog van deze laatste dag en we zien jullie graag deze avond terug ! Groetjes aan iedereen daar en dikke zoen voor Marlies ;)
Sabine

Barbara Vermeulen zei

Dag stadsklassers, ik lees dat jullie het heel fijn hebben daar! En super tof dat jullie de verjaardag van Niels konden vieren gisteren. Vele groetjes aan iedereen, nog een superleuke dag en een dikke knuffel voor Stef!!!