maandag 12 mei 2014

't Veld Dentergem Eerste Dag
Dag 1: De regen kan de pret niet derven!!
Vanmorgen begon alles prima. Iedereen was ruim op tijd aan het station, alle SIS-kaarten waren uiteindelijk mee en de mama’s en papa’s gedroegen zich bij het afscheid. Na het uitzwaaien reed onze trein vlot tot in Gent. Ook de tramrit verliep zonder problemen en rond 10 u hadden we onze bagage al in de jeugdherberg afgezet. Er was geen tijd te verliezen, want onze eerste activiteit kwam er al aan. We deden een wandeltocht in het teken van de kinderrechten. We verzamelden puzzelstukjes die een overzicht gaven van de rechten van het kind. De regenvlagen probeerden roet in het eten te gooien, maar wij trokken ons daar geen fluit van aan en stapten dapper door de plassen.
’s Middags deden de boterhammekes en het schuchter zonneke deugd.
Toen de batterijen opnieuw opgeladen  waren, was het tijd voor de tweede activiteit: De school van toen. We ontdekten dat het leven van de leerlingen 100 jaar geleden helemaal anders was dan nu. De juffrouw was superstreng. Als je stout was, moest je ezelsoren aan. De straffen waren toen ook niet mals: op je kneukels slaan met een regel, op je knieĆ«n in je klompen zitten… Amaai. De meisjes droegen een zwarte satijnen schort en de jongens een kiel en een pet. Gelukkig speelde de juf maar een beetje toneel. Ze was niet echt zo streng. Ze vond wel dat we superflinke kinderen waren.
Rond 16 u waren we terug in de Draecke om ons bed op te maken. De meesten moesten eens goed nadenken waarvoor die witte en blauwe lakens dan wel zouden kunnen dienen. Nadien bleek dat dat blauw laken eigenlijk een deken was…  Uiteindelijk had iedereen een redelijk opgemaakt bed en was het tijd voor het avondmaal: Turkse pizza in een echt restaurant. Lekker (vonden de meesten toch)!!!
De avondactiviteit moest de kers op de taart van de eerste dag  worden. Eerst was de aard van de activiteit niet helemaal duidelijk: gingen we nu slapen, zwemmen of dan toch met de boot varen? Het werd dus de boot, met heel veel water, want het begon te gieten…  Gelukkig zaten wij min of meer in het droge en zorgde de gids voor de nodige grapjes, zodat de regen geen spelbreker werd.
Rond 20 u kwamen we als verzopen “Veldratten” terug in de jeugdherberg. Een warme douche, nog wat tateren en vlug onder de wol, want morgen beloofd weer een goed gevulde dag te worden.
Veel groeten van iedereen.

Foto's van vandaag vind je hieronder 7 opmerkingen:

Lindsay zei

WAAAW echt tof om te zien hoe mijn boys zich amuseren! Bedankt voor de mooie en toffe foto's, heel leuk! Amuseer jullie nog en laat de regen zeker de pret niet bederven!
Groetjes, Lindsay mama Aaron e Arne

Anoniem zei

Mooie foto's en een mooi verslagje. Ik kijk al uit naar de foto's van morgen !

Veel plezier verder en probeer het droog te houden ;-)

Groetjes
Emmanuel, Griet, Sander & Dagmar

Anoniem zei

jammer van de regen maar ziet er toch leuk uit ik wens de kinderen en meesters nog veel plezier toe.bedankt voor de mooie foto's.groetjes van de mama van joycka,broer jeffrey en een pootje van hondje bailey+++

Sophie Demarez zei

Hey! Heel leuk om nieuws van jullie te horen! Jammer van de regen, maar laat dit alvast niet aan jullie hartje komen! Veel plezier bij dag 2, we kijken al uit naar jullie volgend verslagje! Doe onze Siebe F veeeeele groetjes en al dikke merci aan de 2 meesters voor jullie goede zorgen!
Grts kristof en sophie

Anoniem zei

Leuk om de stadsklassen toch wat te kunnen meevolgen via de foto's en het verslag! Het zag er ondanks de regen toch een plezante dag uit. We duimen voor beter weer in Gent dan hier bij ons.
Vele groetjes aan onze Arwen!!

Evelyn, Sven en Liesel

Anoniem zei

tziet er allemaal super leuk uit!! jammer van het weer maar amuseer jullie maar !

grts Nele mama Brent

caroline zei

hallo iedereen

al een beetje de stad Gent gewoon geraakt ipv de rustige Poelberg, ge zult voorzeker veel bijgeleerd hebben en veel gezien hebben .....
Het ziet er allemaal zeer leuk uit , we kijken al uit naar de volgende leuke foto's en een volgend verslag
doe de groetjes aan den Sven
daaaaag groetjes mama caroline,papa Koen en Sarah en Wouter