dinsdag 13 mei 2014

't Veld Dentergem Tweede Dag


… en we gaan nog niet naar huis…
De ochtend begon zoals de avond geëindigd was: nat. Een goed ontbijt gaf ons de nodige vitamientjes om Gent opnieuw te veroveren.  De tram bracht ons gelukkig een beetje dichter bij het Museum Van Schone Kunsten, want het goot. We probeerden tussen de druppels te laveren, maar kwamen toch als verzopen “Veldratten” aan bij het museum. Daar was het lekker warm en droogden de kledij vlug. Na een rondleiding door het museum (we zagen de restaurateurs bezig aan het Lam Gods) mochten we zelf aan het werk. We  schilderden de kop van een lammetje. Niet simpel!!!
’s Middags was de lucht redelijk hemelsblauw. We stapten naar het STAM. De wordshop Trashbeat was voor de leerlingen zeer leuk. Voor de meesters was het vooral luid. De volgende activiteit (jaja, we hebben niet stil gezeten) was dan weer zeer stil. In het STAM-museum ontdekten we hoe Gent geëvolueerd is sinds het jaar 1000 van nederzetting aan de Leie tot de grootstad die het nu is. 
Onze tramrit terug naar de jeugdherberg liep niet van een leien dakje. Een tram die voor onze tram reed, had een spiegel van een auto “verwijderd”. Alles stond dus stil en bleef stil staan. Er zat niets anders op dan onze weg te voet verder te zetten. Gelukkig waren de weergoden ons welgezind en konden we alle winkels in de Veldstraat uitvoerig bewonderen.
We waren juist op tijd voor het avondmaal: hamburgers met frieten! Dat iedereen veel gegeten heeft is duidelijk!!!
De apotheose van de dag was het optreden van Lightnin’ Guy. Hij kwam enkele bluesliedjes spelen. Hij vertelde hoe de bluesmuziek ontstaan was en wat blues eigenlijk betekent. We luisterden aandachtig. Hij had ook een heel speciale gitaar mee en een mondharmonica. We zongen en klapten mee: shake to the lef tand shake to the right. Met muziek in ons hoofd gingen we zalig slapen.

Veel Gentse groeten,
5 & 6


‘Foto’s van vandaag vind je hieronder’
May 13, 2014
 1 opmerking:

Lindsay zei

We zien dat de kids zich goed amuseren! Geniet van jullie laatste dag!
Groetjes, Lindsay mama Aaron en Arne