dinsdag 7 oktober 2014

Sint Sixtus en klavertje 3 - eerste dag





Beste mama’s en papa’s,
We hebben een drukke dag achter de rug. Deze ochtend verliep het reizen met de trein vlot. We hadden net genoeg tijd om over te stappen in Kortrijk. Haast je, snel! Rap, rap, rap! Valies af, dok dok dok op de trappen en weer op de trein… een plaatsje zoeken tussen de vele reizigers en gezellig babbelen tot in Gent-Sint-Pieters. In de regen haastten we ons naar de tramhalte en ook daar was het ‘koppen lopen’. Wat is het toch rustig in ons landelijke Vleteren J
De valiezen plaatsten we in de jeugdherberg. “Juf? Wanneer mogen we onze kamers zien?”  “Nog even geduld… eerst gaan we naar het mooiste museum van Gent.” Het STAM voldeed aan alle verwachtingen, vooral de legotafel en de filmpjes vielen erg in de smaak. En dat Keizer Karel een ‘schepmuile’ had en dat de torenwachters op het Belfort ‘kanneschijters’ heetten, zullen we niet snel vergeten.
Na al deze info hadden we reuzehonger, dus dank u lieve papa’s en mama’s voor de lekkere picknick!
Na de middag leerden we heel wat over de kinderrechten. Gelukkig bleven ook nu de weergoden ons gunstig gezind en konden we droog het wereldrestaurant bereiken. Velen hadden wat schrik, maar toch vonden we het lekker!
We sloten onze dag af met een gezellig boottochtje door de stad. De vele lichtjes en de volle maan zorgden voor een magische sfeer.
Ondertussen liggen (de meeste) kinderen in dromenland, lopen de juffen nog wat door de gang om babbelaars te ‘detecteren’, waarna we zelf moe onder de wol zullen kruipen J
Tot morgen!
Juf Hanneke, juf Jolien, juf Jolien en juf Ilina



De foto's van vandaag kan je hieronder vinden

Sint Sixtus - eerste dag

1 opmerking:

zeearend zei

't Ziet er leuk uit.
Groetjes,
mama Sigrid