woensdag 8 oktober 2014

Sint Sixtus en klavertje 3 - tweede dag


  Hallo,
Onze dag is weer voorbij gevlogen! We startten de dag in het gerechtsgebouw. Het gebouw en de glazen lift maakten indruk, net zoals de rechters en advocaten. De rechtszaken woonden we muisstil bij. (De juffen wisten niet dat wij dit zo goed konden... ) Toen mochten we in een lege rechtszaal de plaats innemen van de procureur, advocaat van de beschuldigde, de advocaat van de burgerlijke partij, de griffier, zaalwachter en zelfs de rechter! De leerlingen van het 5de hadden zelfs de eer om het Hof van assisen te bezoeken. Daarvoor moesten ze eerst door de metaaldetector passeren. Wat is een rechtbank goed beveiligd! We vonden het heel leuk en interessant, maar we hopen toch dat we hier nooit meer moeten terugkeren.
Toen was het tijd voor de 'clash der tijden'. In het Gravensteen speelden we een spel waarin 'de eigen tijd' het opnam tegen 'de tijd van de burchten en steden'. Er was heel wat afwisseling: we maakten kennis met middeleeuwse spelen, foltertuigen, wapens, kledij, het feodale stelsel, een quiz en enkele rollenspelen. Uiteindelijk beslisten we dat de eigen tijd toch niet zo slecht is om in te leven. 
Na al het leren volgde wat ontspanning. We konden ons uitleven in een strijd op het water! Om het eerst voeren we met de kano van het Gravensteen tot het STA.M en terug. Vol enthousiasme door de toffe activiteit arriveerden we in de jeugdherberg. De kers op de taart waren de frietjes bij het avondeten.
We sloten onze dag af met een avontuurlijke film.
Na een gezamenlijk moment kropen we moe onder de wol...
Slaapwel en tot morgen!
Groetjes van de juffen.
Foto's van vandaag vind je hieronder
 
Sint Sixtus en klavertje 3 - tweede dag

Geen opmerkingen: