donderdag 26 februari 2015

VBS Kameleon, dag 1



Daaaaaag! 

Nog een laatste maal zwaaiden we onze mama’s en papa’s uit aan school of aan de Sint-Michielskerk. De container stond klaar om onze valiezen in te schepen en naar de jeugdherberg te brengen. Ook meester Nicolas had zijn stalen ros van stal gehaald om ons te vergezellen!

Het was nog even wachten op een eerste blik van onze kamer, want we vertrokken onmiddellijk te voet naar het STA.M.  Het stedelijk museum op de bijloke site schotelde ons een eerste brokje geschiedenis voor van de stad Gent. We konden er skydiven over het centrum, zagen hologrammen over het ontstaan van de Arteveldestad en zagen hoe ze vroeger leefden. Een gids legde ons dit uit. Na dit voorgerechtje konden we onze picknick opeten. Lekker lekker!

Na de middag stapten we verder, pal het centrum in. Ondertussen  is juf Tess ons ook komen versterken! Tussen de kathedraal van Sint-Baafs en het belfort stonden ons twee gidsen op te wachten die ons een minitoer gaven. Ooit al van de kanneschijters, het verdwenen paneel van het Lam Gods of de stroppendragers gehoord? Wij nu wel! We leggen het jullie thuis wel uit. Na de tocht door het graffitistraatje, de vrijdagsmarkt en de schaapsstal zat er een kapitein op ons te wachten… Hij nam ons mee op een boottocht waar we al een eerste glimp opvingen van het gravensteen. Maar ook manneken pis (jawel!), het tolhuisje op de graslei, de rabottorens enzo meer zagen we van op het water.

Terug aan wal mochten we nog even spelen in de speeltuin, wonnen we met 15-1 tegen een plaatselijk voetbalploegje en trokken we met grommende magen naar de Sleepstraat. Mmmm Turkse pizza!

En dan voor sommigen ein-de-lijk naar de kamers! En wat slapen we hier luxueus! Met zicht op de Korenlei, nieuwe kamers en onze eigen living met bar. Maar die zal wel gereserveerd zijn voor de juffen en meester Franklin. Niet voor meester Nicolas , want die drinkt enkel water.

Slaapwel allemaal! 

Nie neute, nie paniekereuh: Tes ier vrie wijs! 

De foto's van deze dag vind je hieronder: 


7 opmerkingen:

Anoniem zei

ik ben blij dat meester Franklin en juf Liesbeth mee zijn en de kinderen. Om op meester Nicholas te letten

Anoniem zei

Dag Lukatje,

leuk van enkele foto's te zien. De pizza zag er lekker uit.
Het is hier stil zonder jou.
Love you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dikke zoenen van ons allemaal, en vooral van Maud!

fam. Bostyn zei

Dag kameleontjes,

Heel leuk om te kunnen zien en lezen wat jullie daar allemaal uitspoken. 't Ziet er daar super uit! Geniet er maar van.

Groetjes aan iedereen
en een dikke knuffel voor Kato
Cindy, Thomas en Daan

Unknown zei

Super, ziet er daar erg tof uit en leuk dat we zo ook een beetje kunnen meegenieten met jullie. Geniet er nog allemaal van!
Sandro je zussen zoeken nogal in het rond als ik het over grote broer heb, dikke knuffel
Silvano,kelly, Serina & enora

Maarten, Fleur en Lennert zei

Hallo Jasper, vriendjes en vriendinnetjes,

Geniet er van, we hopen dat het niet TE LEUK is, zodat jullie nog naar huis willen komen.

Tot vrijdag,
Dikke kus papa, mama en onze pukkie Lennert.

Unknown zei

Leuk om de toffe foto's te zien!! Veel plezier nog daar! En nu welterusten mijn lieve schat Noah DZ en ook voor al die andere schatjes :) tot morgen!! xxxxx

Unknown zei

Hoera, eindelijk foto's & een verslagje!

Van hieruit te zien, lijkt het daar heel leuk en hebben jullie veel plezier!!

Geniet er nog van morgen! We zijn al benieuwd naar de verhalen!!

Groetjes aan Arthur, de vele vriendjes & vriendinnetjes, de meesters & juffen!

Jan, Sharon & Cyrill