woensdag 20 mei 2015

'T Veld Dentergem - eerste dag
Woensdag 20 mei, het werd een grandioze dag! Alle kinderen, de juf, de meester, allen waren ze op tijd in Tielt om de trein naar de groooote stad te nemen. Maandenlang hadden we er al naar uitgekeken, maar vandaag was de dag: de eerste dag bij de stroppendragers, de Geinteneirs. De trein was ook op tijd en zo arriveerdenwe al om 09.05 uur ter plekke: het Sint-Pieters-station: mooi, maar we moesten door. We hadden onze planning, een strikte planning en we zouden er ons aan houden. De mensen van de Draecke hadden al iemand ter plekke gestuurd om ons naar de home te begeleiden<. De tram op, lijn 1 richting Evergem. Gepakt, gezakt, stapten we af aan het Gravensteen en wandelden toen nog een wijle (5 minuutjes) naar de jeugdherberg. We hadden net de tijd om onze valiezen te droppen, onze picknick mee te graaien en naar het STAM te trekken.
Per apostelpaard door de binnenstad naar de Bijloke om er een toertje door de Gentse geschiedenis te maken: de kinderen vonden deze les zelfs leuk. Er waren zoekmomenten, luistermomenten, skydiven op een plattegrond,… te veel om op te noemen. Daar konden we ook onze lunch nuttigen. Het was formidabel goed geregeld!
In de namiddag leerden we grafitti spuiten. Eerst werden we door een gids langs al de masterpieces geleid, de caps, de cans, de tags,… alles werd ons nu duidelijk. We zullen dan ook – eens terug op ’t Veld – ’t een en ’t ander onderspuiten. Dus Vriendenkring – dat kan best een stuiver kosten.
Na de sessie konden we de kamers in, we installeerden ons, bedden opmaken, kussenslopen, badkamer testen, kasten verkennen, rondlopen, ronddolen. Iedereen was tevreden met de kamerverdeling – iedereen was tevreden, alleen: we kregen honger: reuzehonger.
Dan naar Sluizeken 22 de Gök! Een Turkse pizzeria waar er gegeten werd als wolven. Iedereen! At! Zelfs de grootste mussenpikkers aten! ‘k Mocht zelfs een raki’tje proeven en ‘k was ook al weer content. Pizza met kip, lam, groenten. Alles! Alles was op en ik kan u allen verzekeren: het waren gigantische porties. Er werden zelfs twee extra porties ten tafel gedragen en ook die worden op dit moment al verteerd door de wolvenmagen.
Nu trekt juffrouw Ellen met de meute nog eens het Lieveplein op: blijkbaar drinkt zij stiekem redbull, want zij wordt maar niet moe. Ze mogen nog eventjes spelen. Kijkend door het raam zie ik de kids warempel nog een loopspelletje starten: de energie raakt maar niet op. Ondertussen is het 19.12 uur. Nog een halfuurtje buitenlucht en dan spelletjes en rust, om dan de kamer op te zoeken en de slapen. We hopen het.

Morgen staat er al een verse dag te wachten.

Stadsklassen zijn echt de max! Voor de bezorgde ouders: nog geen ondegelukken, nog geen ruzie, superbrave kinderen. Je zou het bijna niet geloven, maar het is wel zo.

Leve de Veldschool!
  

Foto's van vandaag vind je hieronder

't Veld Dentergem - eerste dag

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's en een leuk verslagje. Groetjes aan Wannes ! Emmanuel & Griet

juf Ellen zei

Doen we zeker!

Anoniem zei

Nog heel veel plezier. Tof voor de thuisblijvers om het verslagje te lezen en de foto's te zien!
Groetjes aan Marthe!
Hein-Eveline-Louise

Annelies Verbeure zei

Hey iedereen,
Leuk te horen dat jullie gisteren goed aangekomen zijn en het daar al goed naar je zin had!
Vandaag weer een drukke dag voor de boeg en dan nog wel op de dag dat Gent kampioen kan spelen!
Supporter nu dus allemaal maar 1 keer goed voor Gent dan kunnen jullie mee de geschiedenis in als 'Weet je nog die ene keer dat Gent kampioen speelde? Wij waren toen net op stadsklassen' :)
Wie weet kom je morgen nog wel ergens een paar verdwaalde feestvierders tegen :)
Geniet er nog van, want voor je het weet is het voorbij. Voor alle leerlingen: zorgen jullie er samen voor dat meester Johan en juffrouw Ellen op de juiste trein naar huis zitten?
Vele groetjes, juf Annelies

Anoniem zei

Hoi

Aan de foto's en het super verslag te zien heeft iedereen het naar hun zin!!!

Nog super veel plezier voor jullie!!!!!

grts aan Brent
Nele Bernard Briek en Zoë

Anoniem zei

Hallo allemaal,

het ziet er daar superleuk uit in Gent. Amuseer jullie nog goed en tot vrijdag!

vele groetjes aan Arwen!!
Zeg haar dat Liesel heel goed voor Billie zorgt.

Evelyn, Sven, Liesel

Anoniem zei

...en het weer zit deze keer ook goed mee...
We kijken al uit naar het komende verslagje en de foto's van deze avond!

Groeten aan Nils en Yens en aan jullie allemaal van Brent, Sem, Kurt en Anniek

Annelies Verbeure zei

Amaai het is bij jullie wel heel stil nu waarschijnlijk Kurt en Anniek? ;)

Anoniem zei

Ja, we missen het gekibbel tussen Nils en Brent al! Alhoewel, Sem babbelt wel nog voor vier hoor.

Anniek