donderdag 21 mei 2015

'T Veld Dentergem - tweede dag
06.00Het ontwaken, na een zalige rust van 21.00 tot 06.00 worden we eindelijk wakker. De kornuiten soezen nog door tot  de werken in de draecke van start gaan. Het is 07.15 uur. Na een kattenwasje vertrekken we op dauwtrip en verkennen nog even het Prinsenhof, de geboorteplek van Keizer Karel. Dan de Stroppendrager en om 08.00 uur precies arriveren we om te ontbijten. We hebben een reuzenhonger. We moeten een reserve aanleggen voor  de komende dag en die zou fel en hevig worden, weten we nu (achteraf). Met de zelfgemaakte lunchpakketten trekken we naar het Beroepenhuis en maken daar zelf een boekje: ponsen, reliëfdruk, pregen, UV-inkt, geurinkt, uitkappen, zeefdruk… ze doen het allemaal. Daarna coifferen, maquilleren, scheren, masseren, .. Het deed deugd, zo’n voorhoofdmassage, een ander kapsel,…. En dan de beroepenquiz met praktische proeven. Een allegaartje van proeven en leuke momenten. Welke kwaliteieten heb je nodig voor welke beroepen.
Na de lunch op naar de Bijloke voor een theatersessie. Dieren uitbeelden, spiegelbeelden,… hoe dan ook  - buiten op een zonnig grasveldje vol madeliefjes. Bloemen van kinderen hebben we hier. En de juffrouw blijkt nu – weer al eens – de grootste bloem. Op naar het centrum om de aangeleerde toneeltjes voor een publiek te brengen. En ook dat werd een succes.
Dan op naar Le Pain Quotidien waar we ze trakteerden op een citroendrankje, een watertje, iets fris…..
Dan het slotenmakersspel in het Belfort. We moesten de passende sleutel vinden voor een middeleeuwse koffer, en we slaagden daar bijster goed in. Het leverde ons twee grote zakken snoep op. Wel dienden we alle trappen van het Belfort te overwinnen en dat waren er zoooooooo veel!
Avondmaal in Het Volk – Poel 7. Een lekkere warme maaltijd: balletjes in tomatensaus met frietjes en groentjes tot over ons oren.

En dan… het begin van een woelige avond: de tocht naar de bowling. Eens begonnen kwamen de Geinteneirs supporteren voor de Gantoise. Lawijt mijne joangne! Te nee geenen noame!
En de goalen kwamen, maar wij moesten weg. Een tocht door zwetende lijven om uiteindelijk toch nog buiten te geraken.
Een drankje in het rustige Vooruitcafé, en dan een laatste avondljke wandeling langs de Korenlei en de Graslei.
Nog steeds konden ze geen geld uitgeven en dat prikt…
Misschien morgen, maar nu toch nog even een douche.

Foto's van vandaag vind je hieronder

1 opmerking:

caroline zei

voor jullie laatste dag , volop zon, geniet er zeker van, ......tot straks aan het station ....grtjs