donderdag 4 juni 2015

School Rinkeling donderdagHier zijn we weer! 
Het stralende weer maakte dat we deze ochtend vlotjes uit ons bed konden.  Na een stevig en lekker ontbijt bezochten we het Gravensteen.  We trokken een riddergewaad aan en maakten kennis met het kasteel en het leven tijdens de middeleeuwen.  Nu weten we hoe de toiletten eruit zagen in die tijd.  Toiletpapier was er nog niet.  Hoe alles in zijn werk ging in dat kleine hoekje zullen we thuis wel in geuren en kleuren uitleggen.  In de wapenzaal maakten we kennis met de voorwerpen die de ridders gebruikten tijdens de gevechten.  Wisten jullie trouwens dat kastelen op een motte ( heuvel ) opgetrokken werden om de vijanden van op een afstand te zien aankomen?
Ook de folterkamer werd ons getoond. Dit was best een gruwelijke plaats.  Ook de vergeetput gingen we niet voorbij.  Samen kwamen tot de vaststelling dat het leven tijdens de middeleeuwen niet altijd even fijn geweest moet zijn.  Voor een dagje zouden we wel eens willen ruilen, maar dan gewoon om alles eens op een afstand te bekijken.
In de namiddag ging het er wat ‘losser’ aan toe.  In Gent zijn heel wat monumenten te bezichtigen.  We kregen eerst wat uitleg over 3 monumenten en dan was het aan ons: wij moesten per groep 1 monument ( en het verhaal er rond ) in een toneeltje gieten.   Enkele voorbijgangers keken wat raar op, maar het was VREE WIJS om te doen!
Nadien toonden we ons van de sportiefste kant en beklommen we het belfort. Wat een mooi zicht hadden we van daar boven!  Hoeveel trappen we gedaan hebben, weten we niet, maar het waren er heeeeel veel!  Sommigen onder ons hadden wat hoogtevrees en verkozen de lift boven de trappen om terug af te dalen. 
Aangekomen in de jeugdherberg was het al weer bijna tijd om te vertrekken richting eetplaats.  Vandaag kregen we balletjes in tomatensaus voorgeschoteld in brasserie Het Volk.  Van een grote portie gesproken.  Ook een dessertje mocht niet ontbreken.
Vandaag is onze laatste avond reeds aangebroken.  De juffen hebben ons nog geen ‘strop’ omgedaan omdat ze vinden dat we heel flink zijn geweest.  Daarom worden we vanavond beloond met wat chips. 
Morgen nog een drukke dag voor de boeg.  In de voormiddag gaan we naar het museum voor Schone Kunsten en laten we ons van de creatiefste kant zien. In de namiddag gaan we naar de radiostudio en maken we ons eigen programma. 
Bereid jullie al maar voor op al onze verhalen!  Morgen rond 17.25u mogen jullie ons verwachten aan het station van Merchtem.  Tot dan!!!

Andere foto's vind je hieronder:

Geen opmerkingen: