woensdag 3 juni 2015

School Rinkeling woensdag 3/06
Hallo mama’s en papa’s,
We zijn goed aangekomen en hebben het hier enorm naar onze zin!  Elke dag zullen we hier een verslagje posten met enkele foto’s.  Zo kunnen jullie een beetje volgen wat we aan het doen zijn.  Of jullie misschien wat jaloers maken?

Ne vlieger met ne lange steert kwamen we vandaag niet tegen.   We zagen wel heel  wat andere zaken die de moeite waard waren!
Na een vlotte heenreis trokken we richting jeugdherberg.  De valiezen werden afgezet en we maakten een mooie wandeling langs de Leie.  In het STAM ( het STAdsMuseum ) ontdekten we de geschiedenis van Gent.  Na 2 uurtjes knorden reeds heel wat magen en aten we onze boterhammen op.  Ook wat ontspannen stond op het programma.  We speelden op het grasveld en rustten wat uit, klaar om opnieuw de stad in te gaan. 
Aan het Vredeshuis werden we opgewacht door Xavier.  Even ter verduidelijking: niet Xavier van ROX of FC de Kampioenen, maar dé Xavier uit Gent.  Deze enthousiaste, grappige gids leidde ons rond en linkte heel wat monumenten aan de Rechten van het Kind.  Zo zagen we het  standbeeld van Keizer Karel waar we leerden dat iedereen een eigen mening mag hebben.  We kwamen in een Graffitistraatje waar we te weten kwamen dat elk kind recht heeft op spel,….
Na de wandeling was het tijd om naar de jeugdherberg terug te gaan.  We wouden nu toch eindelijk onze kamers eens zien!  Deze vielen erg in de smaak!  Iedereen koos een eigen bed uit, we fristen ons wat op en trokken naar de Turkse pizzeria.  Mmmmm…..
Na het avondeten werden de bedden nog even opgemaakt en nadien trokken we naar de Korenlei.  Daar stond een boot voor ons klaar en maakten we een gezellige boottrip.  We hadden er vandaag zoveel zien voorbij varen.   Blij dat we dit zelf ook eens mochten meemaken. 
Nu is er nog even tijd voor vrij spel en dan zullen we stilletjes aan richting beddenland keren. 
Tot morgen!


Foto's van vandaag vind je hieronder:

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet er van, ziet er super leuk uit. Ben kei jaloers met jullie goed weer :)
(iris )

Anoniem zei

Leuk amuseer jullie tot morgen groetjes Patricia buggenhoudt

Anoniem zei

Ik heb vanacht in jouw bed geslapen en het was leuk. Fe de boeck tot morgen