woensdag 28 oktober 2015

VBS De Schakel - Dag 1


Deze morgen stond iedereen flink op tijd aan het station en wat bleek... door een misverstand konden we de trein pas nemen om 9.13 uur i.p.v. om 8.26 uur zoals vermeld stond op de brief. Maar gelukkig ging de tijd snel voorbij en met enige vertraging kon de stadsklas dan toch van start gaan. Om de schade enigszins te beperken besloten we door te reizen tot Gent-Pieters en vandaar te voet naar het STAM te stappen. Wat keken de mensen raar op toen ze ons in groep door het straatbeeld zagen lopen met onze bagage. Dit zorgde er wel dat onze planning niet in het water viel en met slechts een 10-tal minuten vertraging konden we aan de rondleiding in het STAM beginnen. Wat vertelde onze gids een boeiend verhaal. We leerden heel wat bij over het ontstaan van Gent. Wisten jullie trouwens dat Gent tijdens de Middeleeuwen na Parijs de tweede grootste stad van Noord-West Europa was. Dat hadden de Gentenaren te danken aan de bloeiende lakenhandel. De gids vertelde ook over Keizer Karel en over hoe hij de Gentenaren vernederde omdat ze onvoldoende belastingen wilden betalen. Maar de Gentenaren waren koppig en wat was bedoeld als vernedering is nu nog steeds een symbool van trots. Met fierheid dragen de Gentenaren nu nog steeds hun strop.

Van al dat luisteren kregen we honger en na onze picknick gingen we richting jeugdherberg. Daar konden we onze bagage achterlaten en al snel ging het richting Kinderrechtenplein om aan een stadswandeling te beginnen die, hoe kan het ook anders, over de kinderrechten ging. Ook deze gids vertelde zeer geanimeerd en zo kregen we te horen hoe het de kinderen vroeger verging en hoe hun rechten toch dikwijls geschonden werden. 

Ondertussen waren we toch wel erg nieuwsgierig geworden naar ons logement en wat waren we aangenaam verrast toen we eindelijk naar onze kamers mochten. Ruime kamers met een douche en toilet op elke kamer. Super! Maar er moesten nog lakens op de bedden komen, een heel karwei. Eentje waar we niet echt mee vertrouwd zijn, zo bleek want er rezen heel wat vragen. Hoe moet dat deken in het laken gestopt worden? Waarvoor dient dat tweede laken,... Maar ook dit klusje werd geklaard en zo konden we alsnog naar de centrale voor het diner. wortelsoep, macaroni met ham en kaas en als dessert een stukje cake met rode vruchten. Lekker.

Na het diner konden we nog genieten van een adembenemend avondzicht op Gent. Vanop de Leie en de Lieve konden we de verlichte stad bewonderen en daarna was het tijd voor bed.


Vandaag viel alvast supergoed mee. Dat doet ons al verlangen naar morgen.


Foto's van vandaag vind je hieronder:


1 opmerking:

Peter Willemen zei

beste klas zeer leuk om jullie bezig te zien zo te zien missen jullie ons niet maar dat is normaal met zo leuke juffen. Nog veel plezier en tot morgen! Peter, Els, Zaïna,Joshua en natuurlijk Helena Groetjesssssssssssssssss