woensdag 12 maart 2008

Dag 1: alles loopt prima


Een beetje vermoeid maar een hoop ervaringen rijker liggen de leerlingen ondertussen al een uurtje op hun kamers. En hoe zag onze dag eruit?

Iets voor halftien kwamen we aan in Gent. We namen meteen de tram naar het Gravensteen waar twee gidsen ons de geheimen van het kasteel en van de vreselijke foltertuigen leerden kennen. Daarna richting jeugdherberg waar we ons gezellig installeerden en de bagage terugvonden. Maar niet te lang rust. We hebben een druk programma af te werken op deze driedaagse en dus trokken we te voet naar de Sint-Baafskathedraal. Daar wachtte de leerkracht P.O. ons op om het Lam Gods op een super leuke manier te ontleden. (Of het 'Slam pots' zoals sommigen zich nog herinnerden...)

Daarna via de Vooruit (waar staat dan 'de Achteruit' meneer?) en de halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein naar de Sint-Pietersabdij. In twee groepen begonnen we aan twee workshops. De ene groep ging aan de slag met pennen en veren om het Middeleeuws schrift te ontdekken, de andere groep zette hun koksmuts op om te koken zoals 500 jaar geleden. Op de terugweg naar de jeugdherberg hielden we nog even halt in de Blandijn, de faculteit voor letteren en wijsbegeerte van de universiteit. Daar gingen we een aula binnen en zagen de leerlingen hun eigen klaslokaal maal tien.

Na de welverdiende spaghetti was het tijd voor ontspanning. De concentratie was zowat op dus was actie wel op zijn plaats. In de Fabriek vlakbij de Vrijdagsmarkt, klauterden ze op een klimmuur, boksten ze in een echte ring en waren er fitnesstoestellen om hun spieren wat te versterken. Volledig in het zweet was een douche daarnet enorm welkom en konden ze frisgewassen hun bed induiken.

En wat een gedoe met al die camera's en gsm's? Doorheen de dag nemen de leerlingen heel wat foto's en hebben ze zelfs van specialiste Sara enkele tips gekregen om de perfecte foto te maken. Vrijdag gaan we aan de slag met al die foto's en maken we een collage van onze zelfgemaakte foto's. Een paar beelden van wat we vandaag al deden, vind je in het album hieronder.

Tot morgen voor meer indrukken!

1B uit Torhout

1 opmerking:

monique&xavier zei

hallo iedereen
tof dat we naar foto's kunnen kijken, zo weten we toch een beetje wat jullie daar zoal uitspoken.ik hoop dat jullie het daar naar je zin hebben ,hier is het allesins veel stilder in huis zo zonder jullie brecht en bryan.
vele groetjes ma & pa & bram