donderdag 13 maart 2008

dag 2: via graffiti en brandweer naar Turkije


Na enkele uurtjes slaap (de een al wat meer dan de ander!) zijn we fris en monter opgestaan. De innerlijke mens werd versterkt door een heerlijk ontbijt in onze super jeugdherberg. Met een lunchpakket op zak konden we starten aan wat later een helse, lange, zeer lange tocht door Gent zou worden. Onze eerste halte vandaag was graffiti jeugddienst. We leerden in geen tijd wat tags, quick pieces, throw ups, crews,... waren. Ondertussen ontdekten we alle legale en wat meer illegale graffiti kunstwerken in de stad. Cool!!!!
Twee uur later kregen de meesten onder ons alweer honger en gelukkig was de picknickplaats in het Zuidpark niet meer veraf.... Daar kregen we ook het bezoek van directeur Verougstraete en dhr Isenbaert, die niet alleen wat nieuwsgierig waren naar onze belevenissen maar ook een welkom dessertje meehadden. Tof.
Moegeravot namen we weeral de tram (ook daarin zijn we stilaan experts), richting brandweer. Een superenthousiaste Alain, iemand met veel strepen op de trui, gaf ons een boeiende rondleiding in de kazerne. Daar kwamen plots de brandweermannen uit de lucht 'gegleden'. Iedereen van ons had natuurlijk de camera in aanslag want ook onze foto opdracht mag niet vergeten worden. Als volleerde brandweermannen mochten we allemaal zelf de slang hanteren en als klap op de vuurpijl kreeg de brandweer nog een echte oproep wat meteen voor extra spanning zorgde.
Op naar de binnenstad terug en eindelijk wat tijd om eens zelf wat centjes te spenderen: we mochten even de plaatselijke supermarkt binnen om vooral snoepgoed en een drankje aan te kopen.
Tijd voor een stapje naar het buitenland want een plaatselijke gids vertelde ons over de vele nationaliteiten van de inwoners van Gent (wel 152!) en na een wandeling door de Turkse buurt mochten we smullen in restaurant Gulhan in de Sleepstraat van een supergrote Turkse pizza!
Terug in de jeugdherberg nog even tijd voor wat gezelschapsspelletjes en hoeft het nog gezegd dat vele oogjes stilaan dichtvielen???????
Ondertussen kun je in ons foto album in het bericht hieronder nog nieuwe ontwikkelingen van deze dag terugvinden.
Tot morgen en slaapwel.
1B uit Torhout

2 opmerkingen:

fam van goethem zei

broer
heb vlug voor het slapengaan nog even je avonturen gelezen
tot morgen
gianni

Anoniem zei

Ondertussen al weer in Brugge (en niemand moeten meebrengen naar het vaste land). Het was zeer leuk om jullie allemaal te zien genieten van een schitterende stadsklasse. voor leerlingen en begeleiding, toy toy toy en geniet nog van jullie laatste dag.

groetjes Bart