vrijdag 14 maart 2008

Dag 3: van opera naar eigen kunst


Derde en laatste dag is aangebroken. Met een heel wat rustiger nacht dan de vorige (ja, ook leerlingen worden wel eens echt moe!). Weeral een heerlijk ontbijt achter de kiezen (vooal de cornflakes vielen heel erg in de smaak), valiezen gepakt, kamers netjes (?!) achtergelaten, trottoir voor jeugdherberg geveegd (dank u wel,Quentin),.... en jawel.... weeral op stap door het wondermooie Gent. Vandaag starten we heel cultureel. We bezoeken immers de prachtige opera van Gent (één van de 2 in Vlaanderen). Bij de rondleiding kregen we het gezelschap van Mevr. Boone en Mevr. Vanderschaeve. De uitleg binnenin gebeurde door Piet (als je wat fantasie had kon je er de broer van Sinterklaas in herkennen) en door de goede voorbereiding in klas konden we die uitleg heel erg smaken. We bezochten het gebouw achter de schermen en kwamen uiteindelijk bij de foyer waar we nog even mochten genieten van een repetitie van een echt strijkkwartet.
De volgende verplaatsing gebeurde via het water en niet met een ordinair toeristenbootje maar groot was de verbazing toen bleek dat de kano's met mankracht aangdreven moesten worden. Je kan je al voorstellen hoe leuk dat werd!
We arriveerden met onze boot, nog behoorlijk droog, aan de Bijloke waar een heerlijk belegd broodje op ons wachtte. Toen hadden we ook gemerkt dat we 'gevolgd' werden door een cameraploeg. Worden we straks BV???? Het bleek om een ploeg van AVS (de Oost-Vlaamse Focus-WTV) te gaan.
De laatste namiddag was een workshop. Alle foto's die genomen werden op deze stadklassen mochten nu bewerkt worden met Photoshop. Sara (van Jeugdwerknet) hielp ons hier vakkundig op weg en onze 'kunstwerkjes' zullen tentoongesteld worden in het STAM in Gent. Misschien worden we wel echt beroemd.
Na een drankje en een plasje trokken we naar perron 11 om de trein naar Brugge en Torhout te nemen. Thuis aangekomen stonden onze ouders heel nieuwsgierig naar alle verhalen en foto's ons op te wachten.
Moet er nog gezegd worden dat deze stadsklassen SUPER waren??????

1B uit Torhout

update 25/03/08: hieronder de resultaten van de fotoworkshop:

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste leerlingen,

Ik heb ervan genoten om drie dagen met jullie op stap te gaan door Gent! Jullie verdienen allemaal een pluspunt!!!
Frederik, bedankt voor alles en tot volgend jaar!!!

Groetjes,
Veerle Vanaudenaerde