donderdag 25 september 2008

De tweede dag van 't Veld


Net zoals gisteren schrijven de leerlingen zelf enkele verslagjes:

Naar het SMAK.

Vandaag zijn we naar een museum geweest. Er waren veel verschillende kunstwerken om te bewonderen. Er was een heel groot doek met balpen beklad.
We kwamen bij een standbeeld waar we allerlei dieren in zagen. Er stond ook een klein meisje in een donker bos.
We kwamen bij kleurrijke schilderijen, maar jammer genoeg was de schilder al dood. We zagen een meikever, hij was al eens gestolen. Toen ze hem terugvonden was hij bijna stuk. Gelukkig werd hij daarna gerestaureerd.
Laura, Jamie, Kaydee, Nel Perrinne


Moskee en Henna.

We gingen in de namiddag naar een moskee. We hadden geluk, het was de enige moskee met torens en koepels. Toen we binnenkwamen, moesten we onze schoenen uitdoen op een hele rare manier. Toen gingen we naar binnen, alle ja naar boven bedoelen we. We kregen een hele uitleg over de Islam. We hadden samen een heleboel vragen. Daarna gingen we naar een ander gebouw en daar hebben we Marokkaanse thee geproefd (muntthee). We hebben dan nog met henna op onze handen getekend. Die tekening blijft wel 2 weken staan, dus jullie zullen ze ook nog kunnen bewonderen. Er zitten echte kunstwerkjes bij.
Sarah, Debbie, Thailitha, Justine


Een avondwandeling door multicultureel Gent

De wandeling vertrok aan het standbeeld van Jacob Van Artevelde, op de Vrijdagsmarkt. We bezochten winkels en restaurants van alle hoeken van de wereld. In de Chinese supermarkt kocht de meester Chinese chips. Lekker!!
In de Turkse stoffenwinkel kon je nog veel meer kopen. We zagen Indische, Mexicaanse, Griekse en Turkse restaurants. We zijn daarna naar een Turks restaurant gegaan en hebben daar lekkere pizza gegeten.
Kenjiro, Arne,


Op restaurant.

Deze avond zijn we op restaurant geweest; een Turks restaurant. We hebben Turkse pizza gegeten: met kip en met lamsvlees. Het was gezellig daar in de Sleepstraat. Het restaurant zat vol, want tijdens de Ramadam mogen de Islamieten pas eten als ze geen witte draad meer kunnen onderscheiden van een zwarte draad (als het donker is dus). We hadden veel honger na een lange dag en iedereen vond het dan ook heel lekker. We hadden zo veel dorst dat de meester nog 2 flessen ice-tea besteld heeft.

Zo was de avond voorbij. Daarna hebben we in de jeugdherberg nog een uurtje gebabbeld en gespeeld.
Maarten, Tjores, Steve

In het foto-album in het bericht van gisteren vind je enkele nieuwe foto's

1 opmerking:

Johan zei

Hallo,
geniet van jullie derde dag... Wij zullen proberen eens jullie blog uit te leggen aan het derde en het vierde.
Meester Johan