dinsdag 30 september 2008

Afscheid van het Veld


De laatste verslagjes van dag 3 en van de hele stadsklas:

Sarah, Maarten, Michelle, Kaydee, Laura, Tjores over De Sint-Pietersabdij:

Op onze laatste dag in Gent bezochten we ’s morgens de St.-Pietersabdij. De gids had een habijt aan: een lang bruin kleed zoals de monniken vroeger droegen. Ze vertelde van alles over hoe ze leefden en wat ze aten. We hebben zelf ook gekookt: Moes van sneeuwappel. Lekker hoor! Onderaan vind je het recept. We aten aan een lange tafel uit kommetjes met houten lepels.

Na het eten kregen we nog een rondleiding in de abdij. We bezochten de kelder, de keuken maar vooral de tuin was mooi. Er waren fruitbomen en druivelaars. In de kruidentuin rook het heerlijk. Vroeger was er naast de abdij een ziekenzaal. Daar hebben ze pijpen gevonden: de mensen dachten vroeger dat tabak een soort geneesmiddel was.

Om 11.30 u kwam Fredje ons halen om naar het studentenrestaurant te gaan.

Recept: Moes van Sneeuwappel.

Benodigdheden:
- 700 gram appelmoes
- 1 soeplepel rozenwater
- griessuiker naar smaak
- 3 eieren (eiwitten)
- takjes rozemarijn
- 150 ml slagroom

Vermeng de appelmoes met een lepel rozenwater. Klop het eiwit stijf en voeg er 5 afgestreken soeplepels suiker aan toe. Meng dit voorzichtig met de appelmoes. Verdeel nu alles in schaaltjes en doe op elk bord een dot slagroom en daarop een takje rozemarijn.


Nel, Jamie en Steve over de stadsklassen.

We hebben veel gewandeld en ook gebowld. We leerden ons bedje mooi opmaken, alhoewel we niet zo veel geslapen hebben. De eerste nacht was het wel 2 uur vooraleer iedereen sliep. Het ontbijt was lekker: er was fruitsap, corn flakes, 2 soorten brood, eitjes,…
We hebben heel veel bezocht: het SMAK, de St.-Pietersabdij, een moskee, toneel, een Turks restaurant,…
We reden dikwijls met de tram. Plezant hoor, maar wel druk nu en dan.
Stadsklassen in Gent: moet je gedaan hebben!!


Kenjiro, Thailitha over De tram in Gent

De trams rijden door de stad. Ze brengen je overal naar toe: Gravensteen, ST.-Pietersstation of zelfs Moscou. Er zaten veel mensen op de tram, soms moesten we recht staan. De halte aan het Gravensteen hebben we het meest gebruikt. Je moet voorzichtig zijn: je hoort de tram bijna niet! Zelfs als je er naast staat hoor je hem bijna niet. In de tram was er wel veel kabaal. Maar dat kwam vooral door onszelf…


Perrinne, Justine, Arne over: Op stap in Gent

We zijn met een mevrouw naar een aantal buitenlandse winkels geweest, waaronder een Chinese. In de Sleepstraat staan 2 slakken: de huisjesslak en de wenteltrapslak.

We zijn in een straatje geweest waar de huisjes vroeger piepklein waren, slechts 12 m².

Daarna hebben we een hip-hop tekst gemaakt. Met een machine konden we samples gebruiken om muziek te maken. We hebben een echte CD gemaakt.

Dan was het al tijd om afscheid te nemen van Gent. Aan het station aten we nog een ijsje en daarna gingen we met de trein naar Tielt. Daar stonden de ouders ons op te wachten. Terug thuis na 3 toffe dagen!

Geen opmerkingen: