woensdag 24 september 2008

't Veld uit Dentergem: wat de leerlingen van hun eerste stadsklasdag vonden


Kenjiro, Arne en Giovanni vertellen over HET VERTREK:

We zijn vertrokken om 8.31 en we kwamen aan om 8.51. We zijn met de tram van het station naar de jeugdherberg gereden.
De meesters waren enthousiast en we hebben leuke activiteiten gedaan. We slapen op de eerste verdieping van de Draecke maar we hebben geen tv of internet. We kregen wel een drankje en het was heel lekker. We vervelen ons niet en we reden al 2 keer met de tram.

Sarah, Debbie, Michelle, Justine en Thailitha vetellen over HET GRAVENSTEEN:

Nadat we onze bagage in de jeugdherberg gezet hadden, vertrokken we onmiddellijk naar het Gravensteen. We kregen daar een rondleiding van een gids. We moesten een pakje van een schildknaap aantrekken. Er was een oude ridder verstopt in het Gravensteen, die we elk moment konden tegenkomen. We hadden geleerd hoe de schildknapen en de jonkvrouwen moesten groeten. Als we de ridder tegenkwamen, moesten we hem dan zo begroeten. Hij vertelde een mooi verhaal. Op het einde van de rondleiding moesten we een schat zoeken. We vonden een kistje vol chocolademuntjes van de ridder. Het was heel lekker en heel plezant!!


Laura, Nel, Kaydee, Perrinne en Jamie vertellen over de STADSWANDELING DOOR GENT:

We zijn met een vriendelijke juffrouw op stap geweest in Gent. We zijn naar de St. Baafskathedraal geweest en hebben het Lam Gods gezien. We hebben ook over grafstenen gelopen in de kerk. Vroeger lagen er lijken in, maar nu niet meer. Al de begraafplaatsen zijn nu buiten de stad. We zijn ook naar het Gravensteen geweest.

Maarten, Tjores en Steve vertellen over DE BOWLING

Het was superleuk in de bowling. Er waren drie groepen, er was muziek en het was donker. Enkel de fluovestjes waren verlicht. We moesten wel speciale schoenen aantrekken. Er waren hoge scores, maar de hoogste was van Arne: hij had maar liefst 127!! De meesters deden niet mee, maar we hadden maar drie banen. Morgen is er weer een leuke dag. We verlangen al.

Als afsluiter gingen we vanavond naar de Kopergietery en zagen we de voorstelling 'Witte wijn en Satijn'

Hieronder vind je ons foto-album:

't Veld Dentergem


Tot morgen!

7 opmerkingen:

nancy deryckere zei

Goede morgen allemaal,
Ik hoop dat jullie goed hebben geslapen en misschien gingen de dromen wel over ridders en jonkvrouwen. Wat jullie allemaal zien en doen op 1 dag is overweldigend. Gent is een stad met een grote diversiteit van mogelijkheden en dat is duidelijk als je ziet wat jullie al op 1 dag gezien hebben. Geniet met volle teugen en wij kijken al uit naar de volgende foto's en reacties.
Perrine, Arnaud loopt een beetje verloren zonder U. Hij heeft deze morgen wel 4 keer naar de foto's op de blog gekeken en telt de dagen af om U terug te zien.
Veel groetjes van het thuisfront
Mama Nancy, Papa Joost en broer Arnaud en een poezelikje van Domi

Christine Ballegeer zei

Hallo,

Mijn klassen komen tijdens de maand oktober.
Ik hoop dat zij het even goed stellen als jullie, ze kijken er al naar uit.

groetjes,
Christine Ballegeer

Anoniem zei

hallo allen,

woensdagavond hebben wouter en ik(mama) ne keer naar de website gekeken en er stond nog niets op van de veldschool, maar nu heb ik nog eens gespiekt en ja hoor , ge staat er allen met een big-smile erop of is dit voor dit alsof, hopelijk niet zulle,
Hier langs de wakkensteenweg in Tielt is alles goed, alleen dat ze de ene helft van de baan hebben opengebroken en het verkeer langs 1 richting moeten rijden.
Sarah, doe de groeten daar aan jullie klasgenoten en maak maar veel leute en plezier, natuurlijk moet er wel af en toe goed geluisterd worden naar meesters en gidsen

groeten van ons allen
mama caroline , papa koen, sven en wouter

Nicolaus Sylvie zei

Hallo iedereen,

Vanmiddag heb ik eens gepiept op de website en ik zie dat jullie het heel goed stellen, veel uitstappen, goed weer.Wat moeten jullie nog meer hebben. Het ziet er heel amusant uit!Kenjiro, we hopen dat je goed geslapen hebt en gedroomd hebt dat je een ridder was. Zarah mist jou,zulle! Geniet er nog maar veel van!!!Vele groetjes papa en mama en Zarah

Anoniem zei

Hoi,

Hier een mama het is leuk om te kunnen volgen wat onze kinderen allemaal doen. Zoveel leuke dingen op jullie programma, daar zullen wij ook nog weken mogen van mee genieten. Dank voor jullie zorgen en tof initiatief.
Groetjes

Carine Claerhout zei

De laatste uurtjes in aantocht. Mooie foto's en lachtende gezichten.Prachtig wat jullie allemaal gedaan hebben. De leerlingen leren zo de stad en andere culturen kennen. Nog een pluim voor meester Franky en Lucien. Bedankt aan de school en het oudercomité. Doe zo verder. tot straks

maarten demeyere zei

jaja het was heeel leuk in gent en we hebben veel gedaan
het station was heel druk maar
we zijn er dan wel geraakt gisteren