donderdag 2 oktober 2008

De tweede dag van onze stadsklas


Hoi,
Deze dag vergeet niemand meer. Eerst naar het M.S.K. Daar mochten we een eigen portret maken. SUPER. Daarna een belegd broodje eten in het studentenrestaurant (jammie) Ook zijn we gaan kijken waar we later naartoe kunnen als we advocaat of wetenschapper of zo willen worden: De universiteit. We hebben het auditorium gezien. Er kunnen wel 600 studenten in. ZO GROOT !
Daar hebben we ook het museum voor dierkunde bezocht. We hebben het onderscheid tussen mannetjes en vrouwtjes moeten zoeken! en dan ook nog van spinnen en andere geleedpotigen. MOEILIJK.
Een rondleiding in Gent mocht ook niet ontbreken. een gids toonde ons een straat waar maar 1 Belgisch winkeltje meer was, al de rest was Turks, Grieks, Mexicaans enz.
's Avonds aten we Turkse pizza. En weet je wat het gekke eraan is: Die pizza's waren niet rond, maar driehoekig ! En dan was de dag alweer voorbij! DAAAAAAAAAAAAG
Bibi xxx

Vanmorgen zijn we met de tram naar de universiteit van Gent geweest.een wetenschapper heeft ons rondgeleid en ons de grote zalen getoond waar 600 studenten inkunnen. Zelfs bovenaan konden we hem nog goed verstaan. In de universiteit was er ook een museum voor dierkunde. Daar hebben we skeletten, organen en dergelijke gezien. de wetenschapper heeft ons overtuigd dat onze ogen ons soms bedriegen door allerlei proefjes met ons te doen. Na die proefjes hebben we leren onderscheid maken tussen mannetjes en vrouwtjes bij ongewervelde dieren. We hebben er zelfs een proef van moeten maken. Toen mochten we voor het middageten naar het studentenrestaurant: 'De Overpoort' gaan eten. dan hebben we nog een bezoek gebracht aan het museum SMAK. Daar zagen we allerlei hedendaagse kunst. Na die rondleiding mochten we zelf een beeldje maken met papier en plakband. Daarna mochten we nog een multiculturele wandeling maken. We hebben winkeltjes gezien van verschillende culturen. Om in de ban te blijven van het multiculturele gedoe zijn we vanavond gaan eten in een Turks pizzarestaurant. Nu mogen we nog wat gezelschapsspelletjes spelen en dan gaan we slapen. slaapwel en vele groetjes van heel de bende aan al de kinderen van de school en familie.
groetjes,
Emmely en Febe

Meer foto's van vandaag kan je vinden in het album in het bericht van gisteren.

Geen opmerkingen: