donderdag 16 oktober 2008

Onze tweede dag


Ahoi beste ouders

hier zijn we weer na een vermoeiende maar leuke dag. Onze ochtend is gestart in de Sint-Pietersabdij. Een monnik heette ons van harte welkom. We werden meegenomen naar de grote zolder waar we meer te weten kwamen over het leven van de monniken. We hebben geleerd dat de monniken niet alleen moesten bidden, maar ook moesten hard werken in de tuin, moestuin, wijngaard en in de kruidentuin.
Met appeltjes uit de tuin maakten we een lekker middeleeuws gerechtje.
Eventjes uitblazen in het park en daarna richting 'School van toen'. Met klompen aan de voeten en zwarte schorten keerden we 80 jaar terug. Ezelsoren, een lange tong rond je nek, vingers tikken met een regel kwamen eventjes terug heel dicht bij. De leerlingen schrokken zich een hoedje toen er een strenge juf plots voor hun rij kwam staan.
Als slot stopten we in de moskee. Eenmaal in de moskee aangekomen werden we ondergedompeld in het moslim leven. de kinderen werden er stil van en stelden ook zeer interessante vragen.
Als afsluiter dronken we heerlijke marokaanse muntthee.
Zo ons laaste echte dagje zit er al terug op, morgen richting huiswaarts maar eerst...

Dikke slaapwel kussen

In het foto album in het bericht van gisteren vind je nog meer foto's van vandaag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Van mama, dag m'n lieve bolleke als je dat leest is het je laatste dagje ik ben blij dat je dat beleven mocht maar ik ben ook heel blij dat je terug naar huis komt. Ik mis je enorm m'n lieve schat ik wil iedereen bedanken voor hun enorme inzet dikke knuffel I love you mama, papa, prutske en broer.