woensdag 1 oktober 2008

Wildenburg: de eerste dag


De leerlingen schreven net in de jeugdherberg de volgende verslagjes:

Hallo mama en papa,
We zijn goed aangekomen in Gent. Eerst zijn we naar de jeugdherberg geweest. We hebben onze koffers daar gezet en zijn dan met de tram naar het justitiepaleis gereden. We hebben er een rechtzaak meegemaakt. Daarna hebben we de assisenzaal bezocht. Uiteindelijk zijn we met de tram terug naar de jeugdherberg gereden.
Na het middagmaal trokken we naar een meneer die veel weet over graffiti. We bekeken kunstwerken van veel verschillende artiesten. We konden ook even spelen in een park. Op het einde van de namiddag reden we met de tram terug naar de slaapplaats.
Voor het avondmaal konden we kanoën (in de regen). We waren kletsnat. Voor het avondeten hebben we ons bed opgemaakt en onze koffer mogen uitpakken. Toen moesten we eten. Het was appelmoes, tomaten, komkommers, braadworst en aardappelen. Het was lekker. Toen hebben we spelletjes gespeeld en om 9.30 u. moesten we gaan slapen.
Groetjes,
Elise & Joyce

Vandaag zijn we aangekomen in jeugdherberg "De Draecke".
We zijn naar het justitiepaleis geweest en een advocaat heeft ons een rondleiding gegeven. Dat was heel tof en interessant. En we mochten rechtertje spelen. Dan zijn we graffiti gaan bekijken. Er waren heel mooie dingen bij. We zijn ook gaan kanovaren. Ondertussen was het aan het regenen. Het was in twee boten. Wij zijn met de laatste boot vertrokken en zijn als eerste aangekomen.
Erna hebben we soep moeten eten, dan appelmoes met worst en aardappelen en voor dessert: pudding!
Groetjes Laura en Fran.

We zijn vandaag naar het justitiepaleis geweest.Het was daar interessant. Er was daar een advocaat die ons een rondleiding gaf. Het gebouw was vooral van glas gemaakt. Je kon het mechanisme van de liften zelfs zien. We mochten ook een zitting bijwonen. Dat was erg leuk. Echt de moeite om mee te maken. En verder op de dag hebben we met de jeugddienst van Gent een tocht gemaakt. In Gent zijn we naar veel graffiti-steegjes geweest. Er waren veel kleurrijke 'peeces' bij. Je hebt veel verschillende stijlen kunnen zien. Om af te sluiten hebben we een spelletje gespeeld. Voor het eten hebben we nog een kano tochtje gemaakt in de regen. LEKKER NAT!
Dan hebben we ons lekker eten opgegeten.
Vele groetjes,
Berre en Iben

De dag was super! We hebben met de tram mogen meerijden. Eerst zijn we naar het justitiepaleis geweest. We hebben er een zitting mogen mee volgen, echt top! Er was een advocaat die ons rondleidde. Hij legde ons uit wat belangrijk was om advocaat te worden. Daarna hebben we 2,5 u. gewandeld om graffiti te bekijken samen met twee begeleiders. We hebben zelf onze naam in graffitiletters leren tekenen. Daarna hebben we ons in onze kamers geïnstalleerd. Tot slot zijn we gaan kanoën, in de regen nog wel! Nadien hebben we ons buikje vol gegeten.
Justine, Thys

Klik op de foto hieronder om ons album te zien met enkele foto's van vandaag:

From Wildenburg Wingene

9 opmerkingen:

Karen zei

Mooie plaatjes, kano's lekker nat!
Hopelijk slapen jullie nu al ( woensdagavond 11 uur). Veel plezier morgen, ik probeer er 's middags weer te zijn. Weltrusten!
X
Karen

willy en ilse zei

hellaba wildenburgers,
fijn dat jullie er een eerste leuke gentse dag hadden.
een goed gevuld dagprogramma zo te zien.
hou de sfeer der in het ga jullie allen goed.
leuke manier om via deze site op de hoogte te blijven.
groeten uit poeke xxx

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Lekker geslapen?
Klaar voor weer een nieuwe dag vol leuke dingen?
Wij vinden het zeer plezant dat wij jullie van op afstand kunnen volgen. Het geeft het gevoel dat wij er een beetje bij zijn .

Groetjes,

Marnix en Corine

Noël Jaecques zei

Dag wildenburgers,
Echt leuk om jullie zo te kunnen volgen tijdens allerhande interessante activiteiten. Gelukwensen voor de fotograaf. De foto's zijn prachtig. Iedereen is blijkbaar welgezind en zelfs de regen kan jullie niet deren. Ik kijk al uit naar de volgende reportage.
Met vriendelijke groeten,
Opa van Berre.

lotty zei

hallo allemaal:)

het ziet er heel plezant uit op de foto's, wel wat jammer van het slechte weer. Ik heb hier ook al een paar keer moeten lopen voor de regen. Hopelijk wordt het morgen nog een leuke en misschien wel droge dag!

groetjes vanuit gent zelf:)
lotty x

Barbara zei

Ik ben een beetje veel jaloers op jullie. Al die toffe dingen die jullie doen. En kano varen by night lijkt me de max!
Nog veel plezier daar en tot gauw

Barbara

meme en pepe van elise zei

hallo wildenburgers
hier de meme en pepe van elise
we zien dat jullie u allemaal amuseren en dat het weer niet mee is maar toch nog een leuke avond en morgen de laatste dag en maak het gezellig

groeten aan iedereen

Nathalie en Els zei

dag jongegastjes,

Zo te zien is het daar vréé wijs!!
Jullie zien er echt gelukkig uit. Chapeau aan de begeleiders en organisatoren!
Amuseer jullie nog op deze laatste dag en tot vanavond!!
Groetjes speciaal voor Justine en Emile van hun mamaatje!

Anoniem zei

hallo, wij zijn leen en elise van wildenburg en wij vonden het keileuk in gent. Als je kind er ooit word voor gevraagd : Zeker doen
het is er SUPER!

vele groeten
leen en elise