dinsdag 21 april 2009

De verrekijker: DAG 1


Onze eerste dag in Gent verliep in een zomerse sfeer.

We zijn er direct ingevlogen na een aangename treinreis in het Huis van Alijn.
Daar maakten we op een speelse en boeiende manier kennis met het alledaagse leven in de voorbije eeuw.

Daarna trokken we naar één van de romantische plekjes van Gent : de Lievekaai ... om er te genieten ... van onze picknick en natuurlijk de zon en elkaar.

Toen konden we de jeugdherberg veroveren en ons installeren in de kamers, jongens bij de jongens, meisjes bij de meisjes ...

Na de installatie trokken we te voet naar ons afspraakpunt aan het NTG voor de start van een leerrijke wandeling doorheen de stad.
Tijdens deze wandeling kregen de leerlingen foto's waarmee ze hun weg zochten. We kregen heel wat interessante informatie over de middeleeuwse stad.

Door het mooie zomerweer konden we niet weerstaan aan een lekker ijsje op de graslei.

Daarna kregen we een prachtig overzicht over de stad waar we daarnet nog door wandelden. We stonden toen namelijk boven op het belfort, zestig meter boven de begane grond.

Na het lekkere avondmaal sprongen we in een kano op de leie voor een sportieve en avondlijke afsluiter van deze eerste prachtige dag.


Klaar voor een verdiende nachtrust trok iedereen naar zijn eigen kamer.

In het foto-album hieronder vind je vooral foto's van het vijfde leerjaar en enkele kano foto's van het zesde. Morgen komen er nog een aantal bij.

De Verrekijker Rumbeke

2 opmerkingen:

Francis zei

Dag iedereen,
Het is nu 04.00u. en gedaan met het bewakingswerk. Vlug gekeken hoe het er aan toe gaat in Gent. 't Ziet er goed uit. Vele groeten van de papa van Veerle Vandamme.

Christa zei

hallo,
mooie foto's. Zo kunnen we ook wat meegenieten van Gent. Groetjes aan iedereen.
Vanwege de mama van Jonathan en Matthias.