woensdag 7 oktober 2009

De tweede dag vanuit Gent


Hallo iedereen,

Hier zijn we dan terug met heel wat nieuwtjes! Deze morgen waren Cerise, Steffy, Febe en Camille al omstreeks 5uur van de partij!Meester Marc hielp hun gelukkig weer snel in slaap! Om 7u30 werden we gewekt door de juffen en meester. Omstreeks 8 uur konden we dan genieten van een heerlijk ontbijt! We zijn onze morgen alvast goed gestart. Daarna vertrokken we richting het beroepenhuis. Daar mochten we proeven van een heleboel beroepen. Jonas, Carlo, Jens,Benoit, Bradley, Bryan,Tom en Michéle vonden het superleuk om eens het werk van een magazijnier te mogen overnemen. Als echte magazijniers gingen ze aan de slag. Bij de één ging het al wat beter, dan bij de andere! Maar wat hebben we afgelachen en vooral….veel bijgeleerd over hoe je nu best een transpalet verzet, hoe je boxen op elkaar stapelt, …Ine, Marlies, Asmae, Maartje, Sharon en Ona vonden het dan weer heel leuk dat ze in witte schorten het werk van een laborant mochten overnemen. Jaja, inclusief de mooie haarnetjes! Het was net echt! Ook de interactieve tentoonstelling waar we per twee enkele lees- en doevraagjes moesten oplossen, waren de max! Jasper, Jordy en Thomar gaven het beste van zichzelf. Ze renden het ganse beroepenhuis rond en waren geslaagd met glans!We kregen ook bezoek van een journaliste, maar daarover later meer!!Rara….Surprise!!!Deze middag kregen we een lekkere lunch! Verse soep met pistolékes en sandwichkes! Ferre heeft er wel 5 gegeten! De Gentse lucht doet ook de vele buikjes goed! Dat zien we graag! Niet veel later werden we verwacht in ‘het huis van Kina’. Daar hebben we leren ‘filosoferen’.

Wist je lieve mensen dat ‘nu’ eigenlijk al tot het verleden behoort vanaf het moment dat je het uitspreekt? En dat niet alles echt is wat je ziet? Dat het verleden misschien langer zal geduurd hebben dan de toekomst? En ‘niks’ niks is, omdat als je niks geeft, je niks krijgt en je dus altijd tevreden bent?!Hierover meer bij de thuiskomst van je ‘WegWijzerfilosofen’. Daarnaast hebben we ook naar enkele oude schelpen, fossielen, zeesterren,…gekeken! Een heel leuk museum met een heleboel fijne dingen!

Ook het inleefatelier van Afrika konden we daar bezoeken. We konden als het ware eens het Afrikaanse leven doornemen en dat was echt super! Alles was aanwezig! Na dit bezoek trokken we richting het Citadelpark! Even konden we op het speelpleintje spelen, maar dit was van korte duur, want ook hier was het weer vandaag niet altijd even goed! Maar dat kan ons humeur helemaal niet bederven! We stapten zelfs in de kano en zongen de pannen van het dak! De één was al wat natter dan de ander, maar wij gaan door en genoten van een heerlijke warme douche en warme maaltijd na onze kanotrip! Het fuifje dat op de kamer doorgaat deze avond, wel…daar kijkt iedereen naar uit!

Yes, terug een geslaagde dag van deze stadsklassen! Bedankt voor alle fijne reacties op de webblog!!Morgen zijn we er weer, met meer….Groetjes!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Allemaal veel plezier op de fuif vanavond. Nog een prettige dag morgen en tot dan; groetjes, Eva en Mia

Anoniem zei

hallo, hopelijk hebben jullie beter weer gehad dan wij ! hier kwam de regen echt wel met bakken uit de hemel gevallen ! zeg Tom, dat zag er wel een leuk werkje uit hé zo met die transpalet manoeuvreren ... papa is gaan kijken naar de wedstrijd van je ploeg : ze hebben gewonnen met 12-1 ! veel plezier op de fuif & we wensen jullie nog een superformidastische dag morgen !

Unknown zei

Hallo stadsklassers allemaal, wij waren vergeten jullie nog een fantastische fuif toe te wensen, maartje geniet ook maar van uw eerste echte fuif he maatje, verder nog een fijne dag voor iedereen morgen en een behouden thuiskomst,
groetjes mama en papa van maartje