dinsdag 6 oktober 2009

De eerste stadsklasdag van de Wegwijzer uit Wakken


Hallo,

We zijn onze stadsklassen gestart met een mini-tour door Gent. Een hele leuke gids leidde ons rond in de grote stad. We hebben in korte tijd heel wat bijgeleerd. Gelukkig zijn we gespaard van felle wind- en regenbuien. Cerise had het een beetje koud, maar we hebben haar lekker warm gehouden. Tijdens onze tour kregen we ook enkele zoekopdrachten. Als we die goed konden uitvoeren, kregen we een rebus. Camille, Steffy, Tom, Ferre en Ine konden die heel goed oplossen. Die rebus gaf een ons een geheime boodschap: ‘Kom naar het Gravensteen om te helpen.’ Daar moesten we op zoek naar een schat! En ja hoor…Ferre heeft de schat gevonden! Een schat vol met chocolademunten! Jammie! Marlies deelde al haar goudstukken uit! Daarna trokken we naar de jeugdherberg om een hapje te eten! Maar wat waren we nieuwsgierig naar onze slaapkamers! Wat een avontuur om die bedden op te maken. Maar vanavond kruipen we gelukkig allemaal in een mooi en knus opgemaakt bedje. Daarna gingen we met de tram naar het Museum voor Schone Kunsten. Ondertussen zijn we te weten gekomen, dat ‘schone’ voor ‘oude’ staat. Dus we hebben samen enkele schilderwerken bekeken. Daarna mochten we zelf de handen uit de mouwen steken. We mochten een eigen kunstwerk maken. En ja hoor, we hebben enkele echte kunstenaars in ons klasje. Carlo, Benoit, Febe, Bryan en Steffy hebben prachtige werkjes gemaakt! Iedereen was in de wolken met hun zelfgemaakt werkje! Na dit bezoek mochten we even uitrusten in de jeugdherberg, maar dat was van korte duur, want we werden heel snel verwacht voor ons volgend avontuur, namelijk ‘de multiculterele wandeling’ door Gent. We mochten enkele winkels binnengaan waar je uitheemse producten kon kopen. Echt heel leuk! De gids gaf ons nog wat leuke info over de verschillende culturen. We kregen wel al wat honger en toen we het restaurant binnengingen, kon het niet snel genoeg gaan! We genoten van een heerlijke pizza! Ona, Jonas en Asmae konden er niet genoeg van krijgen! Sharon, Jens, Jasper, Maartje, Bradley en Michéle, Jordy en Jeroen zullen genieten van een welverdiende nachtrust, want hun oogjes vallen bijna toe. Al bij al zijn we gespaard gebleven van het slechte weer, want we hebben echt een superdagje achter de rug. Op naar de volgende…
Tot morgen!xxx

In het foto-album hieronder vind je enkele foto's van vandaag:

De Wegwijzer Wakken

14 opmerkingen:

Unknown zei

hallo iedereen, wij vinden het reuzefijn om op zo'n prettige manier de eerste dag te mogen mee beleven met jullie. Wij vernemen dat er een aantal al heel moe zijn en dat kan ook niet anders met zo'n gevuld programma he. Wij vinden het fijn dat maartje door iedereen zo goed opgevangen word en we hopen dan ook dat dit zo blijft. Verder willen we vele groetjes overbrengen aan ons maartje en de hele groep en wensen we iedereen nog een heel aangenaam en prettig vervolg toe van deze fantastische stadsklassen, vele groetjes dus aan maartje en iedereen van de groep vanwege mama en papa van maartje,

Anoniem zei

Hé moaten, zouden ze in 't Gentse zeggen, wat een plezante dag hebben jullie al achter de rug.
We zijn heel blij dat jullie niet teveel water over jullie heen kregen, want hier was het de moeite. Maar volgens mij hebben jullie daar nooit iets van gemerkt omdat jullie het veel te druk hadden met al die leuke dingen.
Ja Ferre dat jij de schat met chocolade gevonden hebt is voor ons ook geen verrassing. Om snoep te vinden heb je een speciaal zintuig. ;-)
Slaap zacht iedereen en we kijken uit naar jullie nieuwsflash van morgen.

dikke kus van mama Ferre, Nico en Obe (die hier verloren loopt zonder grote broer) X

christine zei

hallo lieve gasten uit wakken. Tis hier de mama en de papa van thomar.Zo te lezen is het heel leuk en hebben jullie al goed gegeten.En thomar heeft de turkse pizza gesmaakt, dit gaan we zeker eens samen doen met ons gezinnetje.Verder missen we u en hopen we dat ge u jeunt maar dat zal geen probleem zijn zeker.Verder vele groeten aan iedereen en tot morgen.
doei mama en papa van thomar

Anoniem zei

hallo, jullie liggen zeker al allemaal lekker te ronken in jullie bedje ! veel (water)plezier morgen ! groetjes uit Wakken, van mama,papa & Maxime !!!

christine zei

Hallo nog eens hier de mama van thomar, zo juist gezien dat jullie de 1000ste bezoeker zijn van de gentse stadsklassen. Amai proficiat aan school de wegwijzer. Hierbij zie ik op de website staan dat jullie uitgenodigd worden door het gemeentehuis van gent en dat jullie daar in de bloemetjes gezet worden.Ik zou zeggen drink er maar ne goeien op en geniet verder
groeten van mama en papa aan onze thomar en thomar let maar goed op dat ge alles kunt vertellen. doei

Unknown zei

goeiemorgen aan alle stadsklassers van Wakken. Iedereen goed geslapen en uitgeslapen ? Wij hopen dat jullie klaar zijn voor alweer een spannende dag in Gent. Eerst een lekker ontbijt en dan er tegenaan zou ik zeggen. En Maartje ook goed geslapen ? Amuseer je maar goed met je nieuwe klasgenootjes en juffvrouw(en). Wij kijken al uit naar vanavond voor een nieuw verhaal over jullie dag. Groetjes en veel plezier vandaag.
Mama en papa van maartje en ook van simba en minouche.

veerle mama van Ona zei

Hoi stadsklassers ,
Ik had reeds gisterenavond gereageerd ,maar er is blijkbaar iets fout gelopen .
Het is heel tof dat we de foto's reeds kunnen bekijken.Nomi en Janis vonden het super dat ze nu es zagen waar hun zus naar toe was .Vele groetjes aan Ona van mama ,papa,Janis en Nomi.

Anoniem zei

Goede morgeuuuuuu nieuwe Gentenaarkes!
Goe geslapen allicht na zo'n prachtige eerste dag! De foto's zijn super...en de weergoden waren jullie goedgezind!!! Op naar de volgende spannende dag...
Misschien komen jullie wel bekende mensen tegen ... het filmfestival is pas begonnen...wie weet!

Mocht je bij de burgemeester gaan...doe hem de groeten...en vooral aan allemaal.....GENIET ERVAN!

Toedeloeee ...Isabel - moedre van Ine!!! dikke knuff

Anoniem zei

hallo, het ziet er daar heel plezant uit. Eva kan al bijna niet wachten tot ze in 't vijfde ook meekan. Jeroen, we hebben jou als onze levende wekker gemist vanmorgen maar het is ons toch gelukt overal op tijd te komen. Groetjes, mama Mia

Majko zei

hallo Jens
Eerst en voorral bedankt voor de mooie brief die je ons achterliet. We zien dat jullie zich goed amuseren. Is jullie bootje niet gezonken van het regenwater?
vele groeten ook aan de rest van de klas!!
mama papa en Inèz

Anoniem zei

heeeeyyy !!
dag Ine en klasgenootjes,
we hopen dat jullie het daar héél goed hebben, zo te zien aan de fotos en jullie tekstje hebben jullie het daar vrij druk!
Hopelijk vandaag niet te veel last gehad van de vele regenbuien, we hebben aan jullie gedacht.
We kijken al uit naar de volgende fotos, nog héél véél plezier
Vele lieve kusjes je nichtje Stephanie en tante Greta!

Anoniem zei

Beste stadsklassers (waterratten),
hopelijk hebben jullie tussen de buien in kunnen genieten van de boottocht. Heel tof die beelden die we van jullie zagen in het laatavondjournaal. Nee grapje, ik bedoel de foto's die we op het net konden bekijken. Zo is de kloof zo groot niet en beleven we alles een stukje mee.
Carlo, wij hebben jouw kippen en poes vandaag verzorgd en ze waren precies op zoek naar hun tedere vriend. Oja, tof dat je gisteren mocht knutselen, we twijfelen er niet aan dat het terug een kunstwerkje was dat je maakte.
Lieve groeten,

Mama Papa en Ines. (en natuurlijk ook Minoes, wiewie, tok en kukie)

Unknown zei

Hallo maartje en de rest van de (natte ? ) stadsklassers. Vandaag niet te nat geworden of helemaal nat in de boot ?
Hopelijk hebben jullie terug een fijne dag achter de rug. Geniet er maar nog even van want morgen is het al terug afgelopen. Vele groetjes aan iedereen en nog veel plezier voor de laatste etappe.
Papa en mama van Maartje

Familie Vertriest zei

Hallo Febe en Co,
Het ziet er daar heel plezant uit.
Je hebt zo te zien al weer veel foto's getrokken.Tof tof doe maar !!nog héél véél plezier en
geniet nog met volle teugen van jullie laatste dagje Gent.Eigenlijk missen we je al een beetje (lees :héél erg )We zijn Remy niet vergeten. groetjes van mama,papa,Femke&Ferre