donderdag 29 september 2011

Edugo Lochristi: onze eerste dag!


Hallo iedereen,
Deze morgen stonden we te springen om te vertrekken op stadsklassen naar Gent. eerst passerden we aan jeugdherberg De Draeke om onze bagage te deponeren en daarna startten we met de poëzieroute. Aan de hand van een handig boekje met wegbeschrijving, 10 mooie gedichten en opdrachtjes maakten we een wandeling door de stad:

van lollies likken krijg je lol
van bitterkoekjes bijten kijk je bitter
van zoethout zuigen blijf je zoet
van toffees eten word je tof en van sjieken word je sjiek
ik blijf een heel gewoon kind
ik mag niet snoepen

opdracht: kijk in de etalage van de snoepwinkel. Teken een snoepje en verzin er iets bij waar ze goed in zijn:

- van neuzen worden wij reuzen
- van zoethout worden we oud
- van toverbollen ga je hollen

Ook raadsels moesten we oplossen. Denken jullie ook maar even na:

je hoort hem wel
maar ziet hem niet
en als hij waait
neuriet hij samen m
met de bladeren
een ruisend lied

Rond half een bereikten we de bijlokesite en genoten we van onze picknick in de prachtige tuin van het STAM onder een stralende zon.
2 vriendelijke mevrouwen leidden ons rond in dit nieuwe Gentse museum dat ons heel wat leerde over Gent vroeger en nu. We moesten ook zelf aan de slag met de snorrebout, legoblokken en computers.

Tegen 16 uur konden we eindelijk onze kamers zien: valiezen werden uitgepakt en bedjes opgemaakt. Straks staan er frietjes met stoverij op het menu in 't Vosken en gaan we nog kano varen door de binnenstad. We kijken er al naar uit. Foto's en verslag volgen!!

Groetjes,

Sam (1B49) en Jens (1B47)

En nu het vervolg:

De frietjes met de Gentse stoverij waren naar jaarlijkse gewoonte weer om duimen en vingers vanaf te likken. We hadden ook bezoek van mevrouw Verschraegen en mevrouw Rietens die een hapje mee aten.
Met goed gevulde maagjes stapten we naar de Bijlokekaai waar onze kano's op ons lagen te wachten. Het was zalig: op een warme nazomeravond door de binnenstad glijden. Onze eerste dag zit erop. We zijn doodmoe maar alles verliep al prima!

Slaapwel en tot morgen,

1B en hun leerkrachten



Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Edugo Lochristi 2011

Geen opmerkingen: