vrijdag 30 november 2012

Centrumschool Beveren: onze laatste dag!


DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2012

Na een heerlijk rustige nacht werden we deze morgen gewekt door twee prachtige jonkvrouwen en een serieuze monnik. Juf Linda, juf Ria en meester Kamiel kwamen in feestelijke kledij onze kamers binnen om ons uit te nodigen voor het middeleeuws feest. Al gauw volgden we hun voorbeeld en we verschenen als ridder, jonkvrouw, boer of boerin, monnik of beul aan het ontbijtbuffet. Daarna waren we klaar voor weer een fikse wandeling naar de Sint-Pietersabdij.
Eén klas trok naar het scriptorium om mooie letters op papier te zetten met een echte veer en veel te leren over de geschiedenis van de communicatie. De andere klas werd wegwijs gemaakt in de geheimen van de middeleeuwse keuken. Zij maakten een lekker, fruitig gerechtje klaar.
Daarna volgde het hoogtepunt van onze stadsklassen. Met feestelijke muziek op de achtergrond genoten we van een eenvoudige maar toch zeer smakelijke maaltijd : soep met brood. We dansten vol overgave onze hofdans en namen daarna met spijt in het hart afscheid van de Sint-Pietersabdij.
Maar er volgde nog een laatste workshop. 4A bezocht het MSK om schilderijen te bewonderen en daarna zelf als kunstenaars aan het werk te gaan in het atelier. De kinderen van 4B stroopten ook hun mouwen op om te gaan vilten in het MIAT. Mooie werkjes waren het resultaat van onze naarstige arbeid.
Bij aankomst in de jeugdherberg genoten we nog van een drankje en een lekkere wafel, we namen onze bagage en stapten weer in de teletijdmachine om ons terug naar Beveren 2012 te laten flitsen. Het einde van een mooie reis…

De enthousiaste leerlingen van 4A en 4B,
Juf Ria, meester Kamiel en juf Linda


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Centrumschool Beveren

Geen opmerkingen: