donderdag 29 november 2012

Centrumschool Beveren: onze tweede dag!


WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2012

Na een heerlijke nacht verschenen onze jonkvrouwen en ridders allemaal fris aan het ontbijt. We genoten van al het lekkers dat we konden kiezen aan het buffet. Nu konden we er weer tegen.
De klas van juf Ria vertrok al gauw naar het MIAT om er als ambachtslui aan de slag te gaan. De techniek van het vilten hadden zij al vlug onder de knie.
Meester Kamiel trok met zijn klas weerom naar het Gravensteen, waar hij een afspraak had met een ‘echte’ heks. Zij leerden veel over kruiden en over het verschrikkelijke leven van kruidenkenners in de middeleeuwen.
Onze lunch aten we allen samen in de jeugdherberg. Daar werden we verwend met soep, stokbrood, allerhande beleg,… een droom van een middeleeuwse maaltijd!
Al vlug moesten we weer op pad. Nu gingen de vierdeklassers A kennis maken met de heksentoeren, terwijl 4B naar de Sint-Pietersabdij trok. Daar leerden zij, net als de klas van juf Ria later op de dag, hoe de monniken leefden. Er werd telkens iemand van de groep tot nieuwe abt verkozen. Voor 4B werd dat Thijs, voor 4A koos men voor Julie. Een aparte ervaring!
’s Avonds kwamen we allen samen in restaurant Gök om heerlijke pizza te eten.
De dag werd afgesloten met een middeleeuwse film ‘Kruistocht in spijkerbroek’. Daarna konden we weer heerlijk gaan dromen in onze knusse bedjes.

Dikke kus,
Jullie kapoenen


Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Centrumschool Beveren

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waw!!! Ik wou dat ik erbij was!!! Ziet er weer reuzeleuk uit!!! Tot snel lieve ridders en jonkvrouwen!!
Groetjes mama van Robbe, de Pé en broer Arjen xxx

Anoniem zei

Mijn dochter Romi had een super tijd in Gent ! Onvergetelijk ! De gids op het Gravensteen was heel grappig zei ze.
Groetjes mama van Romi