woensdag 7 november 2012

Sint-Rembert Torhout: onze eerste dag!


Onze eerste ervaring was een bezoek aan het STAM (stadsmuseum Gent). We kregen iets te horen over hoe de nonnetjes vroeger leefden in het klooster. Nu is het helemaal veranderd. Gelukkig maar... Je kan er heel veel leren over de geschiedenis van Gent en we liepen er op gekke pantoffels op een supergrote foto. Heel interessant! Tijdens de pauze slaagden sommigen van onze leerlingen er in om honkbal te spelen met een gevonden peer! Creatief zijn ze wel!

Na deze ontspanning trokken we richting Gravensteen voor het moordspel! En ja hoor, de moord werd opgelost! We vonden het moordwapen! De leerkrachten stonden versteld van het rekentalent van sommigen onder ons ;-) Gelukkig werd er niemands hoofd op de "geriatrine" (guillotine) gelegd :-)

Na de multiculturele wandeling werden we verwacht in de AMADEUS waar we lekkere ribbetjes a volonté konden eten! Met een goed gevulde maag speelden we een partijtje bowling in de Overpoortstraat. Daarna waren de meeste batterijtjes plat (lees: die van de leerkrachten) en genoten we van een welverdiende rust. Op naar dag twee...Foto's van vandaag vind je in het album hieronder:
Sint-Rembert Torhout

8 opmerkingen:

brenda vaernewyck zei

hoi hoi
goed aangekomen en al op stap geweest.
fijn dit te horen
vele groetjes aan u allen
ma en pa van laetitia

Anoniem zei

Hey Arne Baert en Co,

De foto's zien er in ieder geval veelbelovend uit !

Wie won er in het bowlen ?

Groetjes,

Mama en Domus

Anoniem zei

hallo, blij dat jullie allemaal goe aangekomen zijn , foto's zijn mooi en geniet van de komende dagen groetjes mama van Amber en zus CĂ©line

nancy mama van jens zei

hallo, blij te horen dat jullie goed aangekomen waren !zo te zien is het tof !!!! de foto's te zien waren de ribbetjes lekker en de bowling wie heeft er gewonnen ? ammuseer jullie verder !!! ik hoor je nog deze avond dan !!!

groetjes mama,martin en je broer jelle

12sint-jan zei

Hoi Cedric!
Ik ben zeker dat het daar super is! Geniet maar hoor! Ben benieuwd naar het verslag in het weekend!

grtjs mama, Jasper en Lennert

Anoniem zei

hey Tealc
zo te horen aan de telefoon vind je het super daar ! geniet er nog maar van en ik hoor volgende week wel het hele avontuur.
vele groetjes van Mama,Jessy en je zusje

Anoniem zei

Dag lieve 1b'ers en collega's
ik hoor en zie dat jullie daar weer een prachtige tijd beleven. Ik hoop dat iedereen met volle teugen geniet... Ik ben al heel benieuwd naar al de verhalen volgende week!
Groetjes
Sofie Vandendriessche

nancy mama van jens zei

hallo , de laatste dag zit er bijna op , van de mooie 3-daagse stadsklassen ,vanavond al terug thuis, je zal veel te vertellen hebben kijk erna uit , geniet er nog van de laatste dag !!! waarschijnelijk was het leuk en een rijke ervaring erbij!een goeie terug reis alvast ! tot vanavond dan

groetjes mama ,martin en je broer jelle